Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 22/11/2019
Traducció automàtica

Gegants

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Mobilitat Dimecres, 8 de febrer de 2017

Esparreguera demana solucions a la Generalitat per les queixes en els autobusos de Monbus

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha traslladat les queixes i el malestar dels usuaris de les línies d’autobús Esparreguera-Martorell i Igualada-Barcelona, operades per l’empresa Monbus

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha traslladat al Director del Servei Territorial de Transports de Barcelona, Jordi Follia, les queixes i el malestar dels usuaris de les línies d’autobús Esparreguera-Martorell i Igualada-Barcelona, operades per l’empresa Monbus. Rivas ha expressat la seva preocupació i ha demanat solucions “per pal·liar les deficiències d’un servei de transport que representa una situació de greuge pels veïns d’Esparreguera i de la comarca”.

En una reunió a la que també han assistit l’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon, i el regidor de mobilitat d’Abrera, Albert Roca, l’alcalde d’Esparreguera ha presentat les queixes dels usuaris sobre l’incompliment d’horaris i parades, la manca d’espai als autobusos, l’estat de manteniment d’aquests i la manca d’atenció als usuaris. Per tot això, Rivas ha demanat “que Monbus adapti el servei a les necessitats dels usuaris i es comprometi a oferir el servei amb qualitat i atenció a les persones”.

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, és la segona vegada que coincideix amb representants de la Generalitat per a plantejar alternatives a la situació del transport i la mobilitat del municipi. En l’anterior trobada va demanar l’activació d’un bus llançadora entre Esparreguera i les estacions de Ferrocarrils i Renfe de Martorell com a solució a la precarietat del transport en autobús entre Esparreguera i Barcelona. Aquesta petició, que compta amb el suport explícit de la Patronal Catalana de la Petita i Mitjana Empresa (PIMEC), ha estat defensada també per l’alcaldessa d’Olesa de Montserrat i el regidor de mobilitat d’Abrera.

Segons fonts de l’Ajuntament d’Esparreguera, des de finals del mes de gener s’han recollit una setantena d’incidències per deficiències en el servei de Monbus a les línies Igualada-Barcelona i Esparreguera-Martorell a través de l’aplicació HispanoFailApp, les quals s’han de sumar a les 15 queixes que l’Ajuntament va recollir durant el 2016 i el que va de 2017 per endarreriments i incompliments d’horaris en aquestes línies.

Davant d’aquesta situació i de la manca de solucions, l’Alcalde d’Esparreguera Eduard Rivas estudia emprendre accions tant a nivell jurídic com a nivell polític de cara a mobilitzar les poblacions afectades i forçar una resposta de l’administració catalana, competent en les concessions de mobilitat interurbana. Entretant, Rivas ha fet un crida als usuaris afectats de les línies de Monbus Esparreguera-Martorell i Igualada-Barcelona a dirigir totes les queixes a l’ajuntament o bé directament a la Direcció General de Transports de la Generalitat per tal de garantir que cadascuna d’aquestes peticions té validesa jurídica.

Fotografia de monbus.es