Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 18/02/2020
Traducció automàtica

Vista 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Mobilitat Dimecres, 8 de febrer de 2017

Esparreguera demana solucions a la Generalitat per les queixes en els autobusos de Monbus

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha traslladat les queixes i el malestar dels usuaris de les línies d’autobús Esparreguera-Martorell i Igualada-Barcelona, operades per l’empresa Monbus

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha traslladat al Director del Servei Territorial de Transports de Barcelona, Jordi Follia, les queixes i el malestar dels usuaris de les línies d’autobús Esparreguera-Martorell i Igualada-Barcelona, operades per l’empresa Monbus. Rivas ha expressat la seva preocupació i ha demanat solucions “per pal·liar les deficiències d’un servei de transport que representa una situació de greuge pels veïns d’Esparreguera i de la comarca”.

En una reunió a la que també han assistit l’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon, i el regidor de mobilitat d’Abrera, Albert Roca, l’alcalde d’Esparreguera ha presentat les queixes dels usuaris sobre l’incompliment d’horaris i parades, la manca d’espai als autobusos, l’estat de manteniment d’aquests i la manca d’atenció als usuaris. Per tot això, Rivas ha demanat “que Monbus adapti el servei a les necessitats dels usuaris i es comprometi a oferir el servei amb qualitat i atenció a les persones”.

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, és la segona vegada que coincideix amb representants de la Generalitat per a plantejar alternatives a la situació del transport i la mobilitat del municipi. En l’anterior trobada va demanar l’activació d’un bus llançadora entre Esparreguera i les estacions de Ferrocarrils i Renfe de Martorell com a solució a la precarietat del transport en autobús entre Esparreguera i Barcelona. Aquesta petició, que compta amb el suport explícit de la Patronal Catalana de la Petita i Mitjana Empresa (PIMEC), ha estat defensada també per l’alcaldessa d’Olesa de Montserrat i el regidor de mobilitat d’Abrera.

Segons fonts de l’Ajuntament d’Esparreguera, des de finals del mes de gener s’han recollit una setantena d’incidències per deficiències en el servei de Monbus a les línies Igualada-Barcelona i Esparreguera-Martorell a través de l’aplicació HispanoFailApp, les quals s’han de sumar a les 15 queixes que l’Ajuntament va recollir durant el 2016 i el que va de 2017 per endarreriments i incompliments d’horaris en aquestes línies.

Davant d’aquesta situació i de la manca de solucions, l’Alcalde d’Esparreguera Eduard Rivas estudia emprendre accions tant a nivell jurídic com a nivell polític de cara a mobilitzar les poblacions afectades i forçar una resposta de l’administració catalana, competent en les concessions de mobilitat interurbana. Entretant, Rivas ha fet un crida als usuaris afectats de les línies de Monbus Esparreguera-Martorell i Igualada-Barcelona a dirigir totes les queixes a l’ajuntament o bé directament a la Direcció General de Transports de la Generalitat per tal de garantir que cadascuna d’aquestes peticions té validesa jurídica.

Fotografia de monbus.es