Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 19/09/2020
Traducció automàtica

Carrer Cavallers

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Consum Dimarts, 14 de febrer de 2017

L’Ajuntament d’Esparreguera posa en marxa un servei per informar sobre les clàusules sòl

L’OMIC oferirà assessorament i recursos per facilitar els consumidors la presentació de reclamacions per a recuperar els imports pagats de més per les clàusules sòl

L’Oficina d’Informació al Consumidor (OMIC) de l’Ajuntament d’Esparreguera ampliarà el seu servei d’atenció per atendre les persones afectades per les clàusules sòl hipotecàries. L’OMIC d’Esparreguera oferirà assessorament i recursos per facilitar els consumidors la presentació de reclamacions per a recuperar els imports pagats de més per les clàusules sòl de les seves hipoteques. L’horari per atendre els afectats serà tots els dijous de 4 a 7 de la tarda a les dependències de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC).

L’objectiu de l’OMIC d’Esparreguera és informar els ciutadans del procediment de reclamació per via extrajudicial com a fórmula més ràpida, senzilla i econòmica de recuperar els diners pagats de més amb caràcter retroactiu, des de la data en què es va formalitzar la hipoteca. En aquest cas els ciutadans hauran de rebre una resposta en el termini màxim de tres mesos i, en cas de no quedar satisfets amb el resultat de la reclamació encara podran presentar una demanda als tribunals.

Amb aquest servei l’OMIC de l’Ajuntament d’Esparreguera vol apropar al ciutadà els drets als que es poden acollir d’acord amb el Reial Decret Llei 1/2017, de 20 de gener, que regula el procediment extrajudicial per a la devolució de les quantitats indegudament percebudes per part de les entitats financeres. D’aquesta manera es dona aplicació a la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), que determina que les clàusules sòl poden ser abusives i determina la devolució dels imports pagats de més per raó d’aquests clàusules hipotecàries.

En les properes setmanes la Diputació de Barcelona i les associacions de consumidors més representatives organitzaran un taller informatiu gratuït per a que els consumidors puguin valorar si la seva hipoteca està afectada per les clàusules sòl. Aquests tallers es duran a terme per tot el territori de la província de Barcelona i seran anunciats des de la pàgina web de la Diputació de Barcelona.

Les persones interessades en rebre l’assessorament de l’OMIC de l’Ajuntament d’Esparreguera en relació al procediment de reclamació dels imports pagats de més per raó de les clàusules sòl hipotecàries hauran de demanar cita trucant al telèfon de l'Oficina d’Atenció al Ciutadà 93 777 1801.

Documentació a descarregar

A continuació podeu descarregar la documentació relacionada amb aquesta notícia:

Clàusules sòl