Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 20/04/2018
Traducció automàtica

Carrer Cavallers

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Lingüística Dimecres, 15 de febrer de 2017

La regidora de Política Lingüística inaugura el Voluntariat per la llengua a Esparreguera

Amb aquesta 14a. edició a la població, que compta amb 78 participants inicials, ja s’han superat els 1.100 voluntaris i aprenents esparreguerins

El dimecres 8 de febrer, la regidora de Política Lingüística, Mariona Masferrer, va inaugurar la catorzena edició del Voluntariat per la llengua a la població, que compta amb 78 participants, en un acte que es va dur a terme a Can Pasqual.

La regidora es va congratular per la gran familiaritat i amistat amb què es viu el Voluntariat per la llengua i va agrair als aprenents les ganes de conèixer la llengua i la cultura del país on viuen. En el seu parlament, a més, la regidora va destacar la implicació d’entitats com l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Esparreguera i l’Associació de la Dona Activa d’Esparreguera, amb sengles responsables que ho han dinamitzat, i dels voluntaris i veïns del Mas d’en Gall. En la mateixa línia, va agrair l’esforç i la dedicació dels voluntaris, que destinen una part del seu temps lliure a fer amistats i a donar a conèixer la realitat cultural de la vila, i va posar exemples reals de persones que han estat voluntàries ininterrompudament al llarg de 14 anys o que han participat en més de 10 edicions.

L’acte va comptar també amb la intervenció del responsable del Servei Local de Català d’Esparreguera (SLC), del Consorci per a la Normalització Lingüística, Marc Piera, que va donar totes les dades i indicadors sobre aquesta 14a. edició. També va fer un breu parlament en què va destacar el paper rellevant que tenen els 107 comerços adherits al Voluntariat per la llengua a Esparreguera en la normalització de l’ús social del català en l’àmbit comercial. En aquest sentit, va animar voluntaris i aprenents a parlar en la nostra llengua en aquest teixit econòmic compromès amb el català i va posar l’exemple del darrer comerç que s’ha afegit a la campanya: la Llibreria Papereria Alfil.be Esparreguera, del carrer de l’Hospital.

A l’acte també hi van participar la responsable del Voluntariat per la llengua al Centre de Normalització Lingüística Ca n’Ametller, Mireia Adell, i la tècnica de Normalització Lingüística del SLC, Maria Romero.

L’acte de presentació de les parelles lingüístiques va acabar amb un simpàtic i desenfadat fotoreclam, en el qual els participants es van poder fer una fotografia amb la regidora per recordar aquesta edició.

Per a més informació:
https://www.facebook.com/slcesparreguera/photos/?tab=album&album_id=1348761648480081

La regidora de Política Lingüística inaugura

el Voluntariat per la llengua a Esparreguera