Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 18/01/2021
Traducció automàtica

Vista des de MDG

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Polítiques d'Igualtat Dimecres, 8 de març de 2017

L'Ajuntament s'adhereix a les reivindicacions del Dia Internacional de la Dona

Els treballadors i treballadores han volgut denunciar les desigualtats que pateixen les dones en els diferents àmbits de la societat

Els treballadors i treballadores de l'Ajuntament d'Esparreguera s'han concentrat aquest migdia per sumar-se a l'aturada internacional de dones en el marc de la reivindicació del Dia Internacional de la Dona. L’aturada, de 15 minuts, ha servit per denunciar la violència de gènere, la manca de valoració del treball de les dones i en general totes les desigualtats que pateixen les dones en els diferents àmbits de la societat.

La concentració, que forma part de la iniciativa #8MAturadaDones, ha volgut reivindicar que si el 50% de la població s’atura, el món s’atura i, d'aquesta manera, s'ha volgut deixar palès el poder de les dones en la societat. Durant l'aturada, la Regidora de Polítiques d'Igualtat, Maria Mas, ha llegit el següent manifest:

8 DE MARÇ DE 2017, DIA INTERNACIONAL DE LES DONES
“Superem les desigualtats”

Avui, en el marc del 8 de març de 2017, necessitem de nou reivindicar la necessitat de ser visibles, recordar que les dones són la meitat de la població, que han estat i són agents actives en la construcció de la societat, l’impuls de l’economia i la innovació social, i que si perdem aquest potencial estem perdent la meitat de les oportunitats del món, evocant l’advocada i feminista iraniana Shirin Ebadi.

Ja a principis del segle XX, les obreres de la fàbrica tèxtil Cotton a New York reclamaven la igualtat de sou i millors condicions laborals. Avui, ja al segle XXI, seguim veient que les dones del nostre país cobren un 26% menys que els homes, segons un estudi recentment presentat per la Generalitat de Catalunya; ocupen la majoria dels contractes a temps parcial i dediquen el triple d’hores que els homes a les tasques no remunerades de la llar. De fet, un estudi recent de la Cambra de Comerç de Barcelona conclou que el PIB català s’incrementaria un 23,4% si es tingués en compte el treball domèstic i de cura.

Des del món municipal portem més de 25 anys treballant per fer efectives polítiques que ens ajudin a recuperar el llegat de totes elles, i per assegurar un present i un futur més just i més equitatiu. Una feina que es dota de marc legal general, amb l’aprovació de la Llei d’igualtat efectiva de dones i homes (Llei 17/2015).

Tot i els avenços fets, el dia a dia en els municipis i els estudis sobre la temàtica, ens mostren que encara existeixen desigualtats en els diferents àmbits de la vida com en els treballs, la cura, l’educació, les cultures i les famílies. Els estereotips, la banalització dels espais de poders femenins, la falta d’oportunitats ens les esferes de poder i els espais públics, i el sexisme vigent en molts espais professionals.

Per això cal encara fer un pas endavant perquè les polítiques de les dones adquireixin la centralitat necessària dins dels nostres ajuntaments per poder incidir proactivament sobre les causes de les desigualtats i no només fent front a les seves conseqüències. Revisar des de la perspectiva de gènere les institucions o organitzacions a nivell intern i extern i identificar aquelles pràctiques que contribueixen a reproduir el sexisme en la nostra societat, és fonamental per superar les desigualtats existents. Alhora, cal que els pressupostos públics de les administracions reforcin la seva aposta i inversió en les polítiques d’igualtat de gènere i implementin el desplegament de les Lleis d’igualtat i violència masclista.

Avui 8 de març reforcem l’aposta del món local per la igualtat efectiva, sota el rastre del paper històric i pioner dels grups feministes perquè puguem estirar del mateix fil per teixir un horitzó comú on la diversitat i la sororitat sigui un únic reclam contra les desigualtats i el patriarcat. I aquest camí l’hem de fer plegats dones i homes, en la mateixa direcció, tot sabent que una societat no és completa si no reconeix ni reparteix la riquesa, simbòlica i material, amb l’altra meitat, en totes les esferes de la vida.


A les 17:30h d'aquesta tarda, a Can Pascual, tindrà lloc l'acte central de commemoració del Dia Internacional de la Dona amb la participació de l'Institut el Cairat, l'Institut El Castell, l'Associació de la Dona Activa d'Esparreguera i l'Associacio de Jubilats i Pensionistes d'Esparreguera.

L'Ajuntament d'Esparreguera s'adhereix a les reivindicacions del Dia Internacional de la Dona