Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 16/07/2020
Traducció automàtica

Polígon Can Sedó

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació Dijous, 9 de març de 2017

Esparreguera celebra el Primer Fòrum Educatiu per definir el futur de l’educació al municipi

El fòrum culmina el Projecte Educatiu de Ciutat Esparreguera Educa i ha de servir per establir els eixos i les prioritats del model educatiu al municipi

Dissabte 11 de març tindrà lloc a Can Pasqual el Primer Fòrum Educatiu d'Esparreguera, on es definiran les línies estratègiques educatives del municipi. Aquest fòrum és la fase culminant del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) Esparreguera Educa, engegat el mes de novembre de 2016, que ha de servir per establir els eixos i les prioritats del model educatiu a Esparreguera, que posteriorment haurà de ser aprovat al Ple Municipal.

En els últims 4 mesos s'ha dut a terme un procés participatiu que ha permès fer una diagnosi sobre l'estat educatiu a Esparreguera. Al fòrum de dissabte es compartiran les conclusions d’aquesta diagnosi i es farà una síntesi de les principals accions a impulsar en l’àmbit de l’educació al municipi. Al fòrum es realitzaran un seguit de tallers participatius seguint mètodes de design thinking que culminaran amb una posada en comú i debat de les millors idees que passaran a formar part de les línies de treball del PEC.

El PEC s’ha orientat a recollir propostes de millora en quatre àmbits educatius a Esparreguera: l’escola, la formació no reglada, la formació al llarg de la vida i la formació en l’entorn urbà. En aquests quatre àmbits s’ha demanat la participació ciutadana a través d’una enquesta digital i de formularis introduïts a bústies físiques on s'han arribat a recollir més de 200 opinions. En el marc del PEC també s'ha dut a terme cinc tallers participatius on han pres parts tècnics municipals, entitats de la vila, AMPAS dels centres educatius locals, polítics i estudiants -infants i joves- i, finalment, també s'ha creat un grup impulsor amb una trentena de ciutadans del municipi que ha anat acompanyant la realització d'aquesta diagnosi.

El Primer Fòrum Educatiu d’Esparreguera comptarà dissabte amb la presència de l'Alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, el Regidor d'Educació, Antonio Ferre, i un representant de la Diputació de Barcelona. El fòrum és obert a la participació de tota la ciutadania de cara a definir el model de ciutat educadora, a ordenar les polítiques educatives locals i a buscar solucions a les problemàtiques socials i ciutadanes de la vila.

Primer Fòrum Educatiu per definir el futur de l’educació al municipi