Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 21/01/2020
Traducció automàtica

Vista 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Can Comelles Dimecres, 15 de març de 2017

L’Ajuntament d’Esparreguera estudia mesures per millorar la gestió de la Residència Can Comelles

Es planteja fer una encomana de gestió a Sumar Empresa d’Acció Social, SL per especialitzar el model d'atenció i agilitzar la gestió de la residència

L’Ajuntament d’Esparreguera estudia fer una encomana de gestió a l’empresa Sumar Empresa d’Acció Social, SL (Sumar SL) per a que se’n faci càrrec de la llar geriàtrica de Can Comelles, on actualment hi resideixen 123 persones. L’objectiu d’aquesta aposta és millorar la qualitat de vida dels residents mitjançant un model d’atenció especialitzat i un sistema de gestió àgil. Amb aquest canvi l’Ajuntament vol posar el focus en les necessitats de les persones grans i assegurar la capacitat de resposta per donar-les atenció.

Mitjançant l’encomana de gestió l’Ajuntament d’Esparreguera vol posar fi a diferents situacions que impacten directament en l’atenció als residents de Can Comelles. Les principals problemàtiques són la impossibilitat de contractar nou personal, imposada per la Llei 27/2013, i la manca d’agilitat a l’hora de fer substitucions de treballadors. La cobertura de baixes pateix demores constants degut als requeriments legals i administratius dels processos de substitució de personal i aquest fet provoca sovint situacions de manca de treballadors a la residència.

Amb l’encomana a Sumar SL l’Ajuntament d’Esparreguera vol donar resposta de manera àgil a les necessitats de gestió de la residència de Can Comelles, estabilitzar la prestació de serveis com la visita mèdica o el subministrament d’aliments, i aprofitar l’especialització d’aquesta empresa per ampliar el catàleg de serveis als residents, com ara un programa d’atenció i acompanyament a pacients de demències.

L’empresa Sumar SL està especialitzada en gestió i prestació de serveis en l’àmbit dels serveis socials, centres d’acollida, centres de dia i residències de persones grans. L’Ajuntament vol fer l’encomana de gestió a aquesta societat de capital públic mitjançant un contracte renovable o revocable anualment i mantenint les condicions laborals a tots els empleats de la residència, que actualment són treballadors municipals.

Els treballadors de Can Comelles, a través del Comitè Unitari de l’Ajuntament, han sol·licitat participar en el Ple Municipal d’aquesta tarda per tractar aquesta qüestió. La participació del Comitè en la sessió plenària ha estat denegada per l’Ajuntament adduint que les qüestions laborals han de ser dirimides en la mesa de negociació sindical. Tot i això, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha fet saber als representants sindicals que els permetrà intervenir en el Ple municipal.

Segons ha avançat l’alcalde Eduard Rivas, des del govern d’Esparreguera es vol explicar als treballadors de Can Comelles que amb l’encomana de gestió a Sumar es mantindran els llocs de treball, les condicions laborals i les garanties d’estabilitat i prestacions que ara tenen com a treballadors municipals. El Ple Municipal tindrà lloc avui a les 18:30h de la tarda a l’Ajuntament d’Esparreguera.

Residència per la gent gran de Can Comelles