Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 18/02/2020
Traducció automàtica

Vista des de CC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Mobilitat Divendres, 24 de març de 2017

Esparreguera participa en el disseny de millores per la línia d'autobús Igualada-Barcelona

Esparreguera formarà part d'una comissió tècnica per avaluar la qualitat del servei de Monbus i aplicar-hi mesures de millora

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha traslladat aquest matí les seves preocupacions pel funcionament de la línia d’autobús Igualada-Barcelona al Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, i el Director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa. La reunió, a la que també han assistit els alcaldes d’Igualada, Castellolí, El Bruc, Collbató, Abrera i Martorell, ha servit per posar en comú les queixes sobre el servei de Monbus, empresa concessionària d’aquesta línia de transport, i per acordar l’estratègia de millora.

L’objectiu de la trobada ha estat compartir els greuges denunciats per part dels diferents municipis on fa parada la línia d’autobús Igualada-Barcelona i acordar una fórmula de treball comú de cara a millorar les prestacions actuals del servei i el compliment, per part de Monbus, de les seves obligacions com a operador. Les principals demandes de millora dels diferents ajuntaments han tingut a veure amb les queixes dels usuaris sobre l’incompliment d’horaris i parades, la manca d’espai als autobusos, l’estat de manteniment d’aquests i la manca d’atenció als usuaris.

A la reunió d’aquest matí s’ha acordat treballar en dues comissions que han de vetllar per la qualitat del servei de transport en la línia Igualada-Barcelona i, segons ha defensat l’alcalde Eduard Rivas, també en la línia Esparreguera-Martorell. Es posarà en marxa una comissió tècnica formada per professionals de tots els ajuntaments, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATMB), i es mantindrà activa una comissió política formada pels ajuntaments i la Generalitat, que es reunirà cada dos mesos per fer el seguiment i coordinació de la comissió tècnica.

Com a punt de partida dels treballs de la comissió tècnica es demanarà una auditoria a l’ATM que avaluarà el nivell de compliment dels horaris en aquestes línies de transport, l’estat de manteniment dels autobusos i la qualitat de l’atenció als usuaris entre d’altres aspectes. L’objectiu d’aquesta auditoria és poder acreditar davant Monbus els greuges denunciats fins ara pels usuaris i els diferents ajuntaments, i poder implementar les millores al gener de 2018.

La trobada entre alcaldes de la línia Igualada-Barcelona i la Generalitat s’ha produït avui després que l’alcalde Eduard Rivas denunciés el passat mes de febrer davant del Director del Servei Territorial de Transports de Barcelona, Jordi Follia, les queixes i el malestar dels usuaris de les línies d’autobús Esparreguera-Martorell i Igualada-Barcelona. Després d’aquella trobada i de la pressió feta pels alcaldes d’Esparreguera i Igualada en les darreres setmanes, la reunió d’avui entre els municipis amb parada de la línia Igualada-Barcelona i la Generalitat suposa un primer pas en ferm per millorar el servei de transport operat actualment per Monbus.

Autobús de la línia de transport Igualada-Barcelona