Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 27/10/2021
Traducció automàtica

Font i campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Oficina d'Atenció Ciutadana Dilluns, 10 d'abril de 2017

La substitució de la xarxa elèctrica avariada al centre de la vila encara la recta final

Els treballs per instal·lar la nova xarxa elèctrica és previst que puguin acabar en les properes 24 hores i, d'aquesta manera, restituir el subministrament de corrent a la població que a hores d'ara s'abasteix gràcies als generadors

Els treballs per restituir el subministrament elèctric al centre de la vila arriben a la fase decisiva. Tècnics d’Endesa han reprès aquest matí les obres per connectar la gran rasa oberta a la plaça Santa Eulàlia amb el transformador de corrent annex al Patronat Parroquial i, segons fonts de la regidoria d’Urbanisme, el subministrament elèctric podria quedar restablert en les properes 24 hores. Les obres per solucionar l’avaria elèctrica duren des de dimecres de la setmana passada per tornar a abastir de corrent els veïns afectats per la caiguda d’un llamp el passat dia 1 d’abril.

De cara a que pugui avançar l’obertura de la rasa al carrer Mestre Tomàs Cabeza i creuar la calçada a l’alçada del carrer Beat Domènec Castellet serà necessari tallar el trànsit de vehicles al carrer Montserrat entre les 15 i les 18 hores d’avui. Els vehicles que vulguin accedir al carrer Montserrat seran desviats en els accessos des del carrer Bruc, el passatge Tatí, l’avinguda Francesc Macià i el carrer Ferran Puig. Donades aquestes restriccions es recomana les persones que vulguin anar a la zona esportiva o l’ambulatori que ho facin pel passeig del Castell.

Les actuacions es localitzen avui dilluns a la part posterior de l’església de Santa Eulàlia d’Esparreguera, on l’excavació de la rasa per on ha de passar el nou tram de xarxa elèctrica ha topat amb diferents instal·lacions d’altres serveis soterrats i canalitzacions d’aigua, gas i llum. Aquest fet ha requerit la presència i supervisió dels serveis tècnics municipals i, per aquest motiu, aquest matí s’hi han desplaçat fins al lloc dels treballs l’enginyer municipal, Melchor Garcia, l’arquitecte tècnic municipal, Sergi Marin, l’inspector d’Obres, Francesc Dinares, i el regidor d’Urbanisme i Via Pública, Rogeli de la Cruz.

Els equips municipals desplaçats sobre el terreny han requerit a Endesa el reforç de l’equip de treball amb tres nous operaris per tal d’accelerar l’execució de l’obra, que arriba al moment decisiu. La incorporació d’aquests reforços s’ha produït en el decurs d’aquest matí i, d’aquesta manera, els tècnics que supervisen les obres esperen donar un impuls final als treballs de reparació de la xarxa elèctrica avariada.

A hores d’ara continuen els treballs per solucionar la incidència en el subministrament de corrent al centre de la vila, on Endesa hi continuarà treballant fins acabar l’obertura de la rasa al carrer Mestre Tomás Cabeza i fer la instal·lació del cablejat de la nova xarxa elèctrica. De cara a fer-ho, la companyia elèctrica ha demanat permís a l’Ajuntament per poder treballar fins a les 21:00h d’avui, un permís que ha estat concedit des dels serveis tècnics municipals aquest mateix matí.

Segons ha informat la Policia Local, entre les 14:30 i les 19:30 hores d’ahir diumenge el generador de la plaça de Sant Magí va estar sense funcionar degut a la falta de combustible i, com a conseqüència, els veïns de la zona varen estar unes hores sense subministrament elèctric. Des d’ahir al vespre tornen a funcionar amb normalitat els 4 generadors instal·lats per Endesa per abastir de corrent el centre de la població.

De cara a donar suport als veïns afectats pels talls en el subministrament elèctric, des de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Esparreguera s’atendrà els particulars i establiments comercials afectats. D’una banda, se’ls atendrà per informar-los sobre com presentar reclamacions i, en paral·lel, amb el recull de tots els casos es demanarà a la Direcció General d’Energia un informe sobre els fets a partir del qual els afectats rebran una resposta personalitzada en els seus domicilis que podran adjuntar a les seves denúncies.

La reparació de la xarxa elèctrica avariada al centre d'Esparreguera encara la recta final