Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 27/10/2021
Traducció automàtica

Vista 1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Oficina d'Atenció Ciutadana Dimarts, 11 d'abril de 2017

Continuen els problemes amb la xarxa elèctrica d'Esparreguera

Una nova avaria afecta ramals adjacents al nou tram de xarxa i és incert quan quedarà restablert el servei. Entretant es continuarà amb el subministrament a través de generadors i no es descarta eventuals talls de llum així com interrupcions temporals del trànsit al carrer Montserrat

Els problemes a la xarxa elèctrica d’Esparreguera continuen i a hores d’ara tècnics d’Endesa treballen per a reparar una nova avaria detectada en la connexió de l’antiga i la nova xarxa elèctrica instal·lada a la plaça de Santa Eulàlia. La nova incidència s’ha produït aquest matí minuts després de retirar el subministrament proporcionat pels generadors situats al centre de la vila i ha provocat una apagada que ha afectat diferents punts de la població.

L’apagada s'ha pogut restituir plenament a primera hora de la tarda, quan ja funcionaven de nou els 4 generadors. El tall en el subministrament ha afectat des de les 11 del matí un total de 528 abonats segons Endesa. Aproximadament la meitat dels afectats ha pogut recuperar el subministrament sobre la una del migdia i el conjunt d’ells, a les 4 de la tarda. En aquest impàs, la Policia Local ha hagut de fer fins a un total de 5 intervencions per ajudar a veïns a sortir d’ascensors que havien quedat bloquejats.

La nova incidència ha arribat quan semblava que els problemes que afecten la xarxa elèctrica de la població des del passat 1 d’abril semblaven ja arribar a la fi. La passada matinada havien acabat els treballs de substitució de la línia malmesa a l’entorn de la plaça de Santa Eulàlia i aquest matí, a primera hora, tècnics d’Endesa havien ja desconnectat els generadors que abastien de corrent el centre del municipi i habilitat el subministrament des de la xarxa general.

La nova avaria ha tingut lloc quan a la intersecció del nou cablejat amb la línia elèctrica preexistent s’ha produït una forta sobrecàrrega de tensió que la xarxa no ha pogut suportar. Com a conseqüència, s’ha produït una petita fogonada que ha deixat malmesa aquesta connexió i ha provocat la caiguda en el subministrament que havia estat restablert minuts abans. Ha estat aleshores quan molts veïns s’han quedat sense corrent, ja que els generadors havien estat desconnectats prèviament.

En aquests moments treballadors d’Endesa estan treballant per reparar el tram de línia malmès i connectar-lo amb la nova xarxa instal·lada a l’entorn de la plaça Santa Eulàlia. La previsió sobre quan quedarà restablert el servei novament és incerta i, en el pitjor dels escenaris, es preveu que els treballs puguin allargar-se alguns dies durant aquesta setmana. Entretant, es continuarà amb el subministrament a través dels grups electrògens i no es descarta eventuals talls de llum així com interrupcions temporals del trànsit en els accessos al carrer Montserrat.

Fonts de l’Ajuntament han manifestat la seva solidaritat amb els veïns afectats per la situació de precarietat en el subministrament elèctric dels darrers dies i, segons han informat, s’estudiarà emprendre accions legals contra la companyia Endesa donada la situació de desinformació i el desenvolupament de les actuacions, així com la durada i l’impacte que aquestes estan tenint en la població. D’altra banda, des de l’Ajuntament es donarà suport a tots els veïns que vulguin presentar una reclamació a la companyia elèctrica a través d’un servei especialment habilitat a l’Oficina d’Atenció al ciutadà.


Continuen els problemes amb la xarxa elèctrica a Esparreguera