Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 27/10/2021
Traducció automàtica

Carrer Cavallers

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Oficina d'Atenció Ciutadana Dimecres, 12 d'abril de 2017

El subministrament elèctric queda restituït novament a Esparreguera

La solució definitiva es durà a terme en els propers dies i consistirà en connectar la nova línia d’alta tensió amb el ramal que passa per davant de l’església de Santa Eulàlia, que és més nou i ofereix més garanties a llarg termini

El subministrament elèctric a Esparreguera ha quedat normalitzat aquesta matinada, quan els domicilis que eren abastits de corrent per mitjà de generadors han estat connectats a la xarxa general. Els generadors han estat apagats de matinada i des d'aleshores el servei elèctric ha quedat restablert per tots els abonats, mentre les obres a la plaça de Santa Eulàlia i al carrer Mestre Tomàs Cabeza continuen per habilitar novament calçada i vorera.

La solució que ha permès aquesta matinada restablir el subministrament elèctric ha estat una actuació provisional per tal de tornar a abastir de corrent els veïns del centre de la vila prescindint dels generadors, que han estat funcionant des del passat dia 1. Concretament l’actuació ha consistit en connectar el nou tram de línia d’alta tensió soterrada a l’entorn de la plaça de Santa Eulàlia amb el ramal de xarxa que porta el corrent cap a la zona nord de la població.

La solució definitiva, però, es durà a terme en els propers dies i consistirà en connectar la nova línia d’alta tensió soterrada amb el ramal que passa per davant de l’església de Santa Eulàlia, que és més nou que el que ha quedat connectat aquesta matinada i ofereix més garanties a llarg termini. Entretant no s’enllesteix aquesta solució definitiva, els generadors romandran als emplaçaments actuals del passatge de les eixides, carrer arbres i plaça Sant Magí, apagats, per si fos necessària la seva utilització.

Després d’haver-se normalitzat la situació, l’alcalde Eduard Rivas ha manifestat al programa Línia Directa de Ràdio Esparreguera que “la prioritat continua sent enllestir les actuacions que assegurin el subministrament elèctric i acabar les obres als carrers” i que, de cara a això, s’està fent seguiment a l’empresa Endesa, encarregada de reparar la línia malmesa i executar les obres a la via pública.

Eduard Rivas ha assegurat que “amb l’actuació d’aquesta passada matinada es preveu garantir el subministrament elèctric fins després de Pasqua, quan s’implementarà la solució definitiva i més estable que ha de permetre retirar els generadors”. Fet això, l’alcalde d’Esparreguera no descarta emprendre accions legals contra Endesa “per l’estat de manteniment de la línia elèctrica al municipi, les molèsties ocasionades als veïns durant els darrers dies i la desinformació amb que s’ha treballat”.

De cara a donar suport als veïns afectats pels talls en el subministrament elèctric, des de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Esparreguera s’atendrà els particulars i establiments comercials afectats. D’una banda, se’ls atendrà per informar-los sobre com presentar reclamacions i, en paral•lel, amb el recull de tots els casos es demanarà a la Direcció General d’Energia un informe sobre els fets a partir del qual els afectats rebran una resposta personalitzada en els seus domicilis que podran adjuntar a les seves denúncies.

El subministrament elèctric queda restituit novament a Esparreguera