Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 06/07/2020
Traducció automàtica

Grup musical

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Gent Gran Dimecres, 19 d'abril de 2017

Es posa en marxa la sala Snoezelen d'estimulació multisensorial a Can Comelles

L'espai està orientat a activar els diferents sentits de la persona mitjançant estímuls visuals, auditius, tàctils i olfactius amb l’objectiu de proporcionar benestar i afavorir diferents processos cognitius

Residència Municipal Can Comelles, amb la col·laboració de l’Obra Social la Caixa, ha posat en marxa una sala d’estimulació multisensorial destinada a les persones amb deteriorament cognitiu en estadi moderat i sever. L’espai, anomenat sala Snoezelen, acollirà persones de la Residència i del Taller Ocupacional de Can Comelles amb l’objectiu de proporcionar'ls-hi benestar i afavorir diferents processos cognitius.

La sala Snoezelen, ubicada a la planta baixa de la “Residència Nova”, està orientada a activar els diferents sentits de la persona mitjançant estímuls visuals, auditius, tàctils i olfactius amb l’objectiu de proporcionar relaxació i benestar, afavorir l’autocontrol de les conductes, incentivar la capacitat creativa, afavorir la comunicació verbal i la no verbal, promoure la capacitat d’elecció, incrementar la capacitat d’atenció i la concentració, i reduir les alteracions del comportament.

Aquest espai s’utilitzarà també per treballar la història de vida dels residents i ajudar-los a recordar les vivències passades i les presents a través de l’estimulació visual i auditiva. La història de vida constitueix un recull de tota la informació personal rellevant, des de dades purament biogràfiques fins a esdeveniments transcendentals per la pròpia trajectòria vital de la persona.

A la sala Snoezelen de Can Comelles hi treballaran un total de cinc professionals de la Residència (una infermera, una psicòloga, un terapeuta ocupacional, un fisoterapeuta i una educadora social) i és previst que per a atendre les persones del Taller Ocupacional el servei es vegi reforçat amb dos monitors més d’aquest sevei.

Les sessions d’estimulació multisensorial tindran una durada aproximada de vint minuts en els quals els usuaris seran atesos individualment i, només en casos excepcionals, es podran atendre per parelles sempre tenint en compte els objectius que es persegueixin en cada cas concret.

En els darrers dies ja han passat per la sala d’estimulació multisensorial de Can Comelles una desena de residents, que han començat a provar el servei. Durant les properes setmanes es farà la presentació a les famílies i se’n farà l’obertura oficial.

Sala Snoezelen d'estimulació multisensorial de la Residència Can Comelles