Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 27/10/2021
Traducció automàtica

Can Comelles 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Oficina d'Atenció Ciutadana Dissabte, 22 d'abril de 2017

Tornen els problemes a la xarxa elèctrica d'Esparreguera

Des de primera hora d’aquesta tarda 4 generadors tornen a abastir de corrent el nucli de la vila després que aquest matí una nova avaria a la xarxa d’alta tensió hagi deixat sense subministrament el centre de la població

Esparreguera torna a tenir problemes amb el subministrament elèctric. Des de primera hora d’aquesta tarda 4 generadors tornen a abastir de corrent el nucli de la vila després que aquest matí una nova avaria a la xarxa d’alta tensió hagi deixat sense subministrament el centre de la població. Tècnics d’Endesa han confirmat que l’origen del problema ha estat una fallada en el cablejat antic en la confluència del carrer Montserrat amb la plaça de Santa Eulàlia, molt a prop d’on fa uns dies es va fer la connexió provisional entre la nova línia i el traçat de xarxa antiga que connecta amb la plaça Sant Magí.

Els treballs per connectar la nova línia d’alta tensió amb el ramal de xarxa més nou a l’entorn de la plaça Santa Eulàlia eren previstos per aquest dilluns però s’han accelerat i des d’aquest matí operaris subcontractats per Endesa han començat les obres per fer la connexió definitiva entre els dos ramals de xarxa nova. Aquesta solució hauria de permetre restablir amb garanties el subministrament a tota la població tot i que a hores d'ara no és possible confirmar quan es produirà això i, per tant, quan quedarà restablert i normalitzat plenament el servei.

Tot i que Endesa ha localitzat la nova incidència i preveu que amb la nova connexió es pugui posar fi als problemes de subministrament dels darrers dies, el Regidor d’Urbanisme, Rogeli de la Cruz, s’ha mostrat molt cautelós afirmant que “cal ser prudent i no precipitar-se a l’hora de fer diagnòstics erronis, donar l’avaria per reparada abans d’hora o estimar un temps probable de restitució de la xarxa”. De la Cruz ha lamentat la nova incidència i ha assegurat que "en aquests moments s’està facilitant al màxim la intervenció dels diferents equips de treball per tal que els problemes quedin resolts tan aviat com sigui possible".

Des de l’àrea de Serveis Territorials de l’Ajuntament d’Esparreguera s’estan coordinant les actuacions per tal normalitzar el subministrament elèctric i s’està demanant a Endesa, companyia responsable de garantir l’abastiment i reparar l’avaria, que acceleri la intervenció per acabar de manera definitiva amb la situació de precarietat i d’indefensió en què es troben molts veïns de la població des del passat 1 d’abril. Des de l’Ajuntament, d’altra banda, s’està valorant dur a terme diferents actuacions per denunciar l’estat de manteniment de la línia elèctrica així com les molèsties ocasionades durant els darrers dies.

Els problemes a la xarxa elèctrica d’Esparreguera s’han reproduït aquest matí quan minuts abans de les 7 del matí veïns han informat a la Policia Local que s’havia produït un nou tall en el subministrament de corrent. El tall ha afectat inicialment la zona centre i el barri del Castell però hores després s’ha concentrat al carrer Arbres, una part del carrer Gran, el carrer Beat Domènec Castellet, el carrer Montserrat i l’entorn de la plaça de Sant Magí. Per fer front a aquesta situació s’han instal·lat generadors, que es mantindran fins que la solució no quedi resolta definitivament.

La instal·lació dels grups electrògens s’ha vist alterada aquest matí quan la grua que transportava un dels generadors del passatge de les Eixides ha patit una avaria i ha començat a perdre oli hidràulic. Com a conseqüència el fluid ha quedat escampat en mig del carrer Arbres i el camió ha quedat immobilitzat fins que ha pogut ser reparat. Aquest incident fortuït ha fet que els la instal·lació dels grups electrògens s’hagi vist endarrerida i que els veïns hagin patit durant més estona el tall en el subministrament elèctric.

De cara a donar suport als veïns afectats pels talls en el subministrament elèctric, des de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Esparreguera s’atendrà els particulars i establiments comercials afectats. D’una banda, se’ls atendrà per informar-los sobre com presentar reclamacions i, en paral•lel, amb el recull de tots els casos es demanarà a la Direcció General d’Energia un informe sobre els fets a partir del qual els afectats rebran una resposta personalitzada en els seus domicilis que podran adjuntar a les seves denúncies.

Camió avariat al carrer Arbres quan es disposava a descarregar un dels generadors

Instal·lació de grups electrògens al carrer Arbres