Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 08/07/2020
Traducció automàtica

Grup musical

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Empresa, Urbanisme, Via pública Divendres, 28 d'abril de 2017

Inaugurada la rotonda Nord d’Esparreguera, la “rotonda de Can Roca”

La inauguració s’ha dut a terme en els jardins de l’empresa MEM SL i ha servit per a prendre contacte amb els empresaris dels polígons de Can Comelles i Can Roca

La rotonda nord d’Esparreguera ha quedat inaugurada aquest matí en un acte al que han assistit una trentena d’empresaris dels polígons de Can Roca i Can Comelles. L’ocasió ha servit per celebrar la finalització de les obres en l’anomenada rotonda de Can Roca, punt principal d’accés al municipi per la zona nord i eix vertebrador del trànsit en una de les principals la zones industrials de la població.

L’acte d’inauguració s’ha dut a terme en els jardins de l’empresa MEM SL, a tocar de la rotonda, i ha servit per a prendre contacte amb les empreses de la zona industrial nord d’Esparreguera. Per part de l’equip de govern hi han assistit l’Alcalde, Eduard Rivas, el Regidor d’Urbanisme, Rogeli de la Cruz, la Regidora de Comerç i Turisme, Mariona Masferrer, i la Regidora coordinadora de l’Àrea de Ciutadania, María Vallejo.

En representació dels empresaris i com amfitrió de l’acte, el Gerent de MEM SL, José Juan Marquínez, ha agraït les millores en aquest punt d’accés al polígon indicant que només per part de la seva empresa cada any circularan per la rotonda uns 4.000 camions. Per la seva part, l’Alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha recordat que la rotonda inaugurada avui va ser una obra projectada per l’anterior equip de govern, encapçalat per Joan-Paül Udina.

Tot i que l’alcalde Rivas ha subratllat que “en l’anterior mandat, estant en l’oposició, es va donar tot el suport per fer realitat aquesta infraestructura” ha volgut deixar clar que “la inauguració d’avui no ha de ser una acte per auto-acontentar-se sinó que cal seguir treballant en els reptes que encara queden per resoldre a les zones industrials d’Esparreguera, com a ara la neteja, l’accés a la fibra òptica o la millora de la xarxa elèctrica”.

Les obres d’adequació de la rotonda nord han tingut un cost de 45.000 € i han consistit en dotar de contingut l’interior d’aquesta i millorar el seu entorn. A l’interior de la rotonda s’hi ha instal·lant un monticle amb oliveres guarnit amb escorça, gespa artificial, grava blanca i grava vermella. També s’ha millorat la il·luminació amb sis fanals nous, s’ha deixat preparada la infraestructura de rec i s’han plantat plataners als parterres de l’avinguda Francesc Macià des de la rotonda fins a les cruïlles amb els carrers Tallaferro i Enclusa.

L’arranjament de la rotonda nord d’Esparreguera se suma a la finalització aquesta mateixa setmana de les obres al clavegueram del carrer Fornal, també al Polígon industrial de Can Comelles. Aquesta actuació, pressupostada en 190.000€, ha consistit en substituir el clavegueram i sanejar la connexió de les aigües que baixen del polígon amb el col·lector general d’aigües del Torrent Mal, i ha permès millorar l’accés a aquesta infraestructura de cara a solucionar futures incidències, sobretot tenint en compte que es troba en una zona amb forta pressió de riuades.

Equip de govern i empresaris a la rotonda nord d'Esparreguera

Rotonda nord d'Esparreguera

L'Alcalde Eduard Rivas adreçant-se als assistents a la inauguració de la rotonda nord

Empresaris i polítics compartint opinions