Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 25/01/2020
Traducció automàtica

Grup musical

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Urbanisme, Via pública Dijous, 4 de maig de 2017

Acabades les obres al clavegueram del carrer Fornal

La intervenció ha consistit en substituir el clavegueram, millorar-hi l'accés i sanejar la connexió d’aquest amb el col·lector general d’aigües del Torrent Mal

Les obres al clavegueram del carrer fornal han acabat aquesta setmana després de gairebé 2 mesos de treballs. Els treballs de millora han servit per donar resposta a un requeriment de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per evitar l’abocament d’aigües residuals. Les obres, valorades en prop de 190.000 euros, han consistit en substituir el clavegueram i sanejar la connexió d’aquest amb el col·lector general d’aigües del Torrent Mal.

Al marge de les actuacions de substitució del clavegueram, el regidor d’Urbanisme i Via Pública de l’Ajuntament d’Esparreguera, Rogeli de la Cruz, ha indicat que “les obres al clavegueram del carrer Fornal també han implicat una millora en l’accés a aquesta infraestructura de cara a solucionar futures incidències en el col·lector d’aigües, sobretot tenint en compte que es troba al Torrent mal, una zona amb forta pressió de riuades”.

L’arranjament del clavegueram, segons ha explicat l’enginyer municipal, Miquel Aiguadé, ha consistit en instal·lar uns 100 metres de tub soterrat de 80 centímetres de diàmetre per canalitzar les aigües pluvials i residuals des del final del carrer Fornal fins la riera del Torrent mal. En paral·lel a aquesta instal·lació, s’ha fet un camí pavimentat que dóna accés al propi Torrent Mal i que ha de permetre la doble funció de canalitzar l’aigua que no pugui absorbir el col·lector i de facilitar l’accés al nou clavegueram en cas que sigui necessari fer-hi noves actuacions.

Al final del nou tram de col·lector pluvial, gairebé a tocar del Torrent Mal, s’ha instal·lat un sobreeixidor per canalitzar i donar sortida directa a les aigües pluvials quan el volum d’aquestes no pugui ser absorbit pel col·lector general de l’ACA, on també s’hi recullen aigües fecals. Aquesta mesura facilitarà que les aigües pluvials vagin a parar directament a la riera sense posar en perill el desbordament del col·lector que conté aigües residuals.

La intervenció al clavegueram del carrer Fornal es feia necessària, donada l’orografia i el fort pendent a la zona, per tal de canalitzar correctament l’aigua i evitar l’erosió del terreny així com l’abocament d’aigües residuals al Torrent Mal. El creixement del Polígon de Can Roca -on no hi ha sistemes d’embornals ni clavegueres- així com la desaparició de cunetes a l’antiga N-II –que funcionaven com a canalitzadores d’aigua- feien que el col·lector de l’ACA fos insuficient i les aigües pluvials que baixaven fins el Polígon de Can Comelles fessin malbé sistemàticament aquesta infraestructura. Amb les obres al clavegueram del carrer Fornal s’espera posar fi a aquesta situació.

Vista de la intervenció al clavegueram des del Torrent mal

Detall de la sortida de la canalització que descarrega la connexió amb el col·lector de l'ACA

Canalització de superfície per a l'aigua que no pugui absorbir el nou col·lector

Final del carrer Fornal, on s'ha dut a terme la intervenció