Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 10/07/2020
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Govern Obert Dilluns, 22 de maig de 2017

EL PAM d'Esparreguera, inclòs en el Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals

El projecte ha implicat la col·laboració del personal tècnic i polític de l’Ajuntament, que han treballat en xarxa per a l’elaboració tant del PAM com del portal web que en recull tota la informació

El Pla d'Actuació Municipal (PAM) d'Esparreguera ha esta inclòs en el Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya (BBP) com a pràctica significativa per part de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals. Des del BBP s’ha valorat que el PAM d’Esparreguera representa una aportació innovadora i de qualitat i pot servir de referència per a d’altres ajuntaments o entitats locals. El projecte ha implicat la col·laboració del personal tècnic i polític de l’Ajuntament, que han treballat en xarxa per a l’elaboració tant del PAM com del portal web que en recull tota la informació.

En declaracions a Ràdio Esparreguera, la regidora de Planificació, Qualitat i Govern Obert, Maria Mas, ha destacat que “el punt fort d’aquesta iniciativa és que, a través del web http://pam.esparreguera.cat, els ciutadans poden fer seguiment en temps real del progrés de les actuacions al municipi”. Per la regidora Mas, "fer pública l’eina de seguiment del PAM permet conèixer de primera mà a la ciutadania en quin estat es troba cada projecte i acció de gestió municipal inclosos en el Pla de Mandat 2015-2019 d’Esparreguera”.

El projecte s’ha dut a terme majoritàriament amb recursos propis de l’Ajuntament, comptant amb la implicació directa del seu personal. Com a assessorament extern l'elaboració del PAM va comptar amb la formació per a la planificació estratègica, que va ser finançada per la Diputació de Barcelona. En aquesta iniciativa també es va comptar amb formació i assessorament per al Grup Motor, amb un cost de 12.100,00€, i per a la presentació al conjunt del personal, càrrecs electes i ciutadania, amb un cost de 1.700,00€.

La coordinació a nivell polític i tècnic i l’elaboració tant del PAM com del portal web que en recull la informació han permès el treball en xarxa dins la organització del consistori. La conseqüència més important d’això, segons la regidora Maria Mas, “ha estat un canvi en la cultura de treball de l’Ajuntament i el desenvolupament d’una consciència de la transparència en l’acció del govern”. L’objectiu final, segons la mateixa regidora, va més enllà de la transparència i el retiment de comptes i “és aconseguir un canvi en les formes de relació amb la ciutadania i un compromís amb aquesta per acostar la política i la gestió municipal a tothom”.

No és la primera vegada que una iniciativa de l’Ajuntament d’Esparreguera és inclosa en el Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals. L’any passat, en l’àmbit de transparència, també va ser reconegut com a pràctica significativa el Circuit de queixes i suggeriments i, en anys anteriors, el 2014 la campanya Civisme i convivència per a les escoles o, l’any 2011, el projecte La Roda Verda. Autocompostatge de l’esporga municipal van ser incloses com a bones pràctiques al BBP.

Sessió de presenciaó del Pla d'Actuació Municipal (PAM) d'Esparreguera