Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 21/01/2020
Traducció automàtica

Parc de la vila

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Gent Gran, Serveis Socials Dilluns, 29 de maig de 2017

Es posa en marxa el Programa d'Arranjament d'Habitatges

El programa, cofinançat per la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament d'Esparreguera, pretén aplicar millores funcionals als domicilis per garantir la mobilitat i l'autonomia de les persones que hi viuen

L’Ajuntament d’Esparreguera i la Diputació de Barcelona han posat en marxa el Programa d'Arranjament d'Habitatges per adaptar funcionalment domicilis i facilitar així la mobilitat a les persones que hi viuen. El programa està destinat a persones amb dificultats per realitzar les activitats de la vida diària, persones que tinguin acreditada la condició de discapacitat o dependència, i persones majors de 80 anys que visquin soles o amb una altra persona gran.

El Programa d’Arranjament d’Habitatges cobreix cases i pisos tant de propietat com de lloguer i pretén facilitar les reformes bàsiques en reparacions, petites obres i instal·lacions per garantir les condicions de seguretat i habitabilitat al domicili així com afavorir l’accessibilitat i l’autonomia de les persones que hi viuen.

Les actuacions inclouen arranjaments en banys (substitució banyera per dutxa, canvi aixetes, etc.), arranjaments cuines (substitució de plaques de gas/butà per plaques elèctriques, etc.), i arranjaments generals per facilitar mobilitat (canvi de gir d’una porta, instal·lacions ajudes tècniques com barres o agafadors). El cost de les obres es finançarà entre la Diputació de Barcelona, que n’assumirà el 80%, i l’Ajuntament d’Esparreguera, que se’n farà càrrec del 20% restant.

A Esparreguera les persones beneficiàries del Programa d’Arranjament d’Habitatges han estat identificades pels Serveis Socials Bàsics a partir del Servei d’Ajut al Domicili (SAD), dels Tallers de memòria, i de les entrevistes o visites a domicili realitzades per establir el programa d’atenció individualitzat de la Llei de la Dependència.

Més informació:

Notícia amb declaracions de la Regidora de Serveis Socials, María Vallejo, a Ràdio Esparreguera

Cuarto de bany adaptat. Imatge dikidu.com