Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 21/06/2018
Traducció automàtica

Gegants

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Ràdio Esparreguera Dimecres, 7 de juny de 2017

L’espectacle de teatre de Festa Major a La Passió perilla

La Passió d’Esparreguera està buscant una solució per no deixar el teatre buit durant la Festa Major, després que les opcions possibles hagin caigut.

La Jove Orquestra de Cambra de La Passió d’Esparreguera (JOCPE), que se n’havia fet càrrec durant les dues darreres festes majors, ha decidit aquest any canviar les dates i el format del seu concert d’estiu. Josep Cuscó, president de La Passió, ha dit que “s’havia mirat de fer un musical amb gent del poble, a l’estil dels que s’havien realitzat anys enrere, però no ha estat possible per motius de disponibilitat. Hem demanat ajuda a l’ajuntament, que ens ha dit que no. És a dir, que o bé haurem d’arriscar-nos nosaltres o bé haurem de renunciar a programar un espectacle, cosa que resulta trista en una vila com Esparreguera, on el teatre és tan important”.

L’Ajuntament d’Esparreguera, efectivament, ha rebut aquesta petició per part de La Passió, que no pot atendre per la impossibilitat de canalitzar-ho econòmicament, donat que l’activitat no està inclosa al pressupost. Fins ara, havia estat l’entitat la que programava aquest espectacle i se’n feia càrrec de les despeses. Emmanuel Ortí, regidor de cultura, ha dit en declaracions a Ràdio Esparreguera que “no podrà ser. No ho teníem previst i, en ser un acte de La Passió, només ho podríem canalitzar a través de la subvenció que li atorguem i no pas realitzant una aportació econòmica”.

Existeix la possibilitat –segons ha apuntat el regidor- que La Passió contracti un espectacle i, en cas de registrar pèrdues, aquestes siguin cobertes per la subvenció anual de 40.000 euros que està contemplada al Pressupost Municipal 2017.

Per la seva banda, el director de la JOCPE, Juan Jurado, ha explicat que l’orquestra ha decidit aquest any oferir el concert d’estiu al pati de l’escola Mare de Déu de la Muntanya, avançant-ne la data al 2 de juliol. “La JOCPE feia dues temporades que s’encarregava de l’espectacle i hem pensat que era més generós deixar que la data de Festa Major quedés lliure, perquè qualsevol altra entitat o col•lectiu pogués fer-la servir. Si ningú ho fa, no és culpa nostra, és una decisió de les entitats. Nosaltres no hem volgut que hi hagués la sensació que la JOCPE monopolitzava l’espectacle de Festa Major; que no és nostre, és de tothom”.

La Passió d'Esparreguera