Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 15/06/2021
Traducció automàtica

Can Comelles 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Mobilitat, Ràdio Esparreguera Dilluns, 12 de juny de 2017

La nova illa de vianants es posarà en marxa després de l’estiu

El govern municipal aposta per un centre de la vila pacificat, amb una regulació flexible i reversible que, a més, tindrà en compte les peculiaritats de cada carrer

Serà una illa de vianants ampliada, que donarà prioritat a les persones i regularà el trànsit mitjançant barreres no punitives. Un model que serà possible amb poc cost i sense gairebé obres i que ha estat dissenyat per l’empresa consultora GEA 21 després de dos mesos d’entrevistes amb vilatans, veïns i botiguers.

El resultat d’aquest estudi, que ha tingut un cost de 13.000 euros, es presentarà públicament el proper 21 de juny, en un acte a Can Pasqual a dos quarts de nou del vespre.

El sistema que es proposarà deixa enrere l’habitual model de vigilància i aposta per una autoregulació amb solucions senzilles, integrant diversos elements innovadors que ja estan funcionant a altres ciutats de l’estat. Per garantir la convivència pacífica entre vehicles i vianants no caldrà ni presència policial ni càmeres de vigilància. Tampoc no hi haurà un únic model vàlid per a tota l’illa de vianants. “Cada carrer és diferent”, ha dit el regidor de Mobilitat, Toni Molar, en declaracions a Ràdio Esparreguera. “No es pot comparar la situació que viu el carrer dels Arbres amb la del Taquígraf Garriga o el carrer de Baix”.

Una de les prioritats principals serà evitar que els vehicles utilitzin el centre de la vila com a via de pas per creuar d’una banda a l’altra de la població. I això, en alguns punts de l’illa, es podrà fer amb un element tan simple com una pilona fixa situada en un dels dos accessos del carrer: d’aquesta manera, es transformarà en una via sense sortida i deixarà de ser un lloc de pas. Els veïns hi accediran per un dels dos extrems, convertint-se en carrer de doble sentit.

Aquesta és només una de les solucions que es proposen. En altres punts de l’illa, com per exemple el carrer dels Arbres, estretint el pas s’aconseguirà que els vehicles no puguin aturar-se allà on vulguin.

El 21 de juny a Can Pasqual, en una exposició pública, es donaran tots els detalls sobre el projecte per pacificar els carrers cèntrics del municipi. “Es tracta de detectar possibles situacions concretes que no haguem tingut en compte, per tal d’efectuar els darrers ajustos”, explica Toni Molar. De totes maneres, la solució que es prengui no serà inamovible. “No farem grans obres que després no es puguin modificar; són petites actuacions que s’adaptaran segons anem comprovant com funciona el model”. Una comissió on hi haurà veïns, botiguers i representants dels centres educatius de la zona valorarà periòdicament el funcionament de la nova illa.

Dins del mapa de desplegament s’inclouen els carrers de Sant Miquel i de Baix; és a dir, hi haurà una ampliació de l’àrea pacificada, tot i que en una primera fase el projecte es limitarà a l’actual illa. El govern municipal es proposa posar-ho en marxa després de l’estiu.

Més informació:

Notícia amb declaracions del regidor de Mobilitat, Toni Molar, a Ràdio Esparreguera

Carrer dels Arbres