Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 21/06/2018
Traducció automàtica

Polígon Can Sedó

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació, Ràdio Esparreguera Dimarts, 13 de juny de 2017

Aules plenes per al curs escolar 2017-2018

Amb la preinscripció ja tancada, les classes de P3 de totes les escoles de primària d’Esparreguera estan a la ràtio màxima per al curs vinent

En aquest moment, hi ha 201 infants preinscrits a P3 i, donat que l’oferta escolar és de vuit grups, totes les aules tenen 25 alumnes ja assignats, a excepció d’una, a l’escola Estel, que en té 26.

Per això, l’ajuntament ha demanat al departament d’Ensenyament que obri una nova línia, petició que, de moment, no ha estat acceptada. Antonio Ferre, regidor d’Educació, ha declarat a Ràdio Esparreguera que, “de la mateixa manera que l’any passat, per motius demogràfics, es varen tancar dues línies de P3, creiem que ara se n’hauria d’obrir una. Ja sobrepassem l’oferta inicial, però el departament es manté en la seva posició. Argumenten que, per un alumne, no s’obrirà un grup nou”.

Ara bé, la Generalitat acceptaria l’obertura d’una nova línia si, fora de termini, es produïssin més matriculacions; sense especificar, però, quants infants més s’haurien d’inscriure. La ràtio legal és de 25 infants per aula, però la normativa permet ampliar-la fins a 27. “Estem a temps d’obrir un grup nou fins setembre. Jo crec que a partir de cinc noves matriculacions començarien a plantejar-s’ho”, ha explicat Antonio Ferre.

Encara cal afegir un element més que agreuja aquesta situació: la Generalitat podria enretirar el suport de les Tècniques d’Educació Infantil (TEI) a les escoles que el curs passat es varen convertir en centres d’una línia, Taquígraf Garriga i Les Roques Blaves. I és que aquest suport, de moment, només es concedeix als centres de dues línies, que en el cas d’Esparreguera és només l’escola Pau Vila. Excepcionalment, aquest curs s’ha aconseguit mantenir les TEI als dos centres que han vist retallada la seva oferta, però hi ha la possibilitat que aquest compromís no es renovi de cara al curs vinent. “No perdem l’esperança, perquè el departament ens ha dit que podria canviar el criteri, de manera que es basin en el nombre d’alumnes per aula i no en el fet que l’escola sigui d’una o dues línies”, ha dit el regidor d’Educació.

Alumnes entrant en una escola