Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 13/12/2017
Traducció automàtica

Vista 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient Dimecres, 14 de juny de 2017

El Consell Comarcal del Baix Llobregat dona suport al Parc Rural de Montserrat

Els ajuntaments d’Esparreguera, Olesa de Montserrat, Collbató i Abrera s’han reunit amb el president d’aquest ens comarcal per explicar el projecte

L’alcalde accidental d’Esparreguera, Emmanuel Ortí, l’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon, l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro i l’alcalde de Collbató, Miquel Solà, han estat rebuts pel president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, i pel conseller de Medi Ambient, Jesús Blanco, a la seu de l’organisme, a Sant Feliu de Llobregat.

Havien estat convocats pel propi Consell, que va mostrar tot el seu suport al projecte de creació del Parc Rural de Montserrat. A aquestes quatre poblacions del Baix Llobregat s’afegirien altres viles de comarques veïnes: El Bruc, Vacarisses, Marganell, Castellbell i el Vilar, Sant Vicenç de Castellet i Sant Salvador de Guardiola. El passat 18 d’abril, els ajuntaments ja es varen reunir amb el diputat adjunt d'Espais Naturals, Jesús Calderer, i altres representants de la Diputació de Barcelona per donar un impuls definitiu al parc. Aquest organisme supramunicipal s’encarrega ara de redactar el pla estratègic i de cercar una figura jurídica pròpia, l’aspecte que, a hores d’ara, preocupa més.

El projecte de Parc Rural de Montserrat té com a objectiu recuperar l’activitat agrària i donar valor als recursos agrícoles, forestals, ramaders, turístics i culturals de la zona. Es tracta d’una idea que es va gestar l’any 2004, però que no va aconseguir tirar endavant tot i els esforços que s’hi van abocar. Ara s’ha recuperat amb més empenta i amb passos ferms, que haurien de conduir a l’efectiva posada en marxa del parc. El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Esparreguera, Emmanuel Ortí, ha explicat en declaracions a l’emissora municipal que "la iniciativa dels ajuntaments és forta i el context és propici. El projecte Life Montserrat de conservació de l’entorn i de prevenció d’incendis a través de la potenciació de la ramaderia acabarà aviat, al 2019. Aquest Parc Rural podria ser la fórmula per donar-li continuïtat”.

S’espera que després de l’estiu la tasca de la Diputació de Barcelona estigui finalitzada i que el projecte pugui començar a desenvolupar-se. De moment, l’ajuntament d’Esparreguera té destinada al pressupost 2017 una partida de 7.500 euros.

Entre les apostes dels ajuntaments impulsors, hi ha la creació de la marca Montserrat, vinculada a productes de qualitat produïts a la zona. Per fer-ho possible, cal l’acord entre administracions, propietaris, pagesos i associacions de productors.

Entorn rural de la muntanya de Montserrat