Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 20/04/2018
Traducció automàtica

Parc de la vila

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient Dimecres, 14 de juny de 2017

El Consell Comarcal del Baix Llobregat dona suport al Parc Rural de Montserrat

Els ajuntaments d’Esparreguera, Olesa de Montserrat, Collbató i Abrera s’han reunit amb el president d’aquest ens comarcal per explicar el projecte

L’alcalde accidental d’Esparreguera, Emmanuel Ortí, l’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon, l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro i l’alcalde de Collbató, Miquel Solà, han estat rebuts pel president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, i pel conseller de Medi Ambient, Jesús Blanco, a la seu de l’organisme, a Sant Feliu de Llobregat.

Havien estat convocats pel propi Consell, que va mostrar tot el seu suport al projecte de creació del Parc Rural de Montserrat. A aquestes quatre poblacions del Baix Llobregat s’afegirien altres viles de comarques veïnes: El Bruc, Vacarisses, Marganell, Castellbell i el Vilar, Sant Vicenç de Castellet i Sant Salvador de Guardiola. El passat 18 d’abril, els ajuntaments ja es varen reunir amb el diputat adjunt d'Espais Naturals, Jesús Calderer, i altres representants de la Diputació de Barcelona per donar un impuls definitiu al parc. Aquest organisme supramunicipal s’encarrega ara de redactar el pla estratègic i de cercar una figura jurídica pròpia, l’aspecte que, a hores d’ara, preocupa més.

El projecte de Parc Rural de Montserrat té com a objectiu recuperar l’activitat agrària i donar valor als recursos agrícoles, forestals, ramaders, turístics i culturals de la zona. Es tracta d’una idea que es va gestar l’any 2004, però que no va aconseguir tirar endavant tot i els esforços que s’hi van abocar. Ara s’ha recuperat amb més empenta i amb passos ferms, que haurien de conduir a l’efectiva posada en marxa del parc. El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Esparreguera, Emmanuel Ortí, ha explicat en declaracions a l’emissora municipal que "la iniciativa dels ajuntaments és forta i el context és propici. El projecte Life Montserrat de conservació de l’entorn i de prevenció d’incendis a través de la potenciació de la ramaderia acabarà aviat, al 2019. Aquest Parc Rural podria ser la fórmula per donar-li continuïtat”.

S’espera que després de l’estiu la tasca de la Diputació de Barcelona estigui finalitzada i que el projecte pugui començar a desenvolupar-se. De moment, l’ajuntament d’Esparreguera té destinada al pressupost 2017 una partida de 7.500 euros.

Entre les apostes dels ajuntaments impulsors, hi ha la creació de la marca Montserrat, vinculada a productes de qualitat produïts a la zona. Per fer-ho possible, cal l’acord entre administracions, propietaris, pagesos i associacions de productors.

Entorn rural de la muntanya de Montserrat