Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 20/04/2018
Traducció automàtica

Parc de la vila

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política, Urbanisme Divendres, 16 de juny de 2017

El ple municipal aprova el pla d'inversions 2017 per un valor de 4,4 milions d’euros

El govern municipal (PSC i ICV) amb el suport del PDeCAT i Ciutadans aprova un paquet d'inversions on les actuacions amb major pressupost es destinaran al carrer Ferran Puig i el barri de La Plana

El ple de l’Ajuntament va aprovar dimecres el pla d’inversions per aquest 2017 a Esparreguera. En l’àmbit de Territori i Sostenibilitat, el pla va tirar endavant gràcies als vots favorables del govern i al suport del Partit Demòcrata, que va votar a favor de tots els punts, i de Ciutadans, que va votar favorablement de manera puntual. La CUP, Esquerra Republicana i el Partit Popular varen votar en contra de totes les modificacions de crèdit destinades a inversions en l’àmbit de Territori.

La reforma del carrer Ferran Puig i la fase 1 del projecte de reforma integral del barri de La Plana varen ser les grans inversions aprovades dimecres, amb una valoració de 800.000 i 1.200.000 euros respectivament, en el sí d’un paquet global de 4,4 milions d’euros. Rogeli de la Cruz, regidor de Serveis Territorials, va assegurar durant el ple que es tracta d’obres “absolutament necessàries i d’interès general, no centralitzades en un punt concret sinó distribuïdes al llarg del major nombre de barris possible”.

Aquestes paraules varen desfermar la crítica d’alguns grups de l’oposició, principalment la CUP i Ciutadans. El regidor de la CUP, Aleix Escursell, va queixar-se d’haver rebut la informació sobre el pla d’inversions amb massa poc temps per poder valorar-la i fer propostes alternatives, i va assegurar que “si aquest pla es sotmetia ara a votació era perquè les obres estiguin inaugurades abans de les eleccions del 2019”.

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Josep Maria González, va manifestar que a Esparreguera “hi ha barris marginats que després de veure les inversions proposades continuen essent barris marginats. Estem parlant de Mas d’en Gall i Can Rial, on el pla només preveu 21.000 euros d’inversió per la xarxa elèctrica”.


Reforma del carrer Ferran Puig

La reurbanització del carrer Ferran Puig i les actuacions en el clavegueram dels carrers de la Vinya i de salvador Cortadellas s’emporten la part més important del pla d’inversions: dos milions i mig d’euros en conjunt. Són actuacions complementàries, donat que l’obra al clavegueram pretén eliminar l’impacte que les pluges, quan són quantioses, ocasionen sobre els habitatges del carrer Ferran Puig.

Al la reforma estricta d’aquesta via es destinaran concretament 800.000 euros. Serà una plataforma única amb recollida d’aigües al centre del vial, que en part serà efectuat amb asfalt i no amb llamborda. Els passos de vianants seran de panots de formigó prefabricat, les escomeses seran noves, s’ordenarà les xarxes públiques i s’eliminarà el cablejat aeri. Hi haurà algunes places d’aparcament de zona blava i zones de càrrega i descàrrega.

La duració prevista de les obres és de 8 mesos i l’execució podria començar el primer trimestre dels 2018. El regidor Rogeli de la Cruz va assegurar que l’actuació inclou la resolució a les al·legacions que en el seu moment varen presentar els veïns al projecte, elaborat durant el mandat passat. Aquesta actuació es complementa amb les que es faran al clavegueram del carrer de la Vinya, dotada amb 985.000 euros, i del carrer Salvador Cortadellas, amb 735.000 euros.

Aquest paquet d’inversions incloïa també el projecte d’ampliació del pavelló poliesportiu del Castell i va ser aprovat amb el suport del PDeCAT, donat que responia plenament al pacte formalitzat entre aquesta formació i l’equip de govern per aprovar els pressupostos d’aquest 2017. Ciutadans es va abstenir en la votació i varen votar en contra la CUP, ERC i PP.

Reurbanització del barri de La Plana

L’altra gran inversió aprovada dimecres són els 1’2 milions d’euros que es destinaran a executar la fase 1 del projecte de reforma integral del barri de La Plana. L’actuació afectarà els carrers Prínceps d’Espanya i Joan XXIII entre Jacinto Benavente i Pintor Fortuny i inclou l’ampliació dels diàmetres del clavegueram, l’asfaltat, l’ampliació de les voreres. L’execució de les obres és previst que tinguin una durada de 12 mesos.

La inversió a La Plana es va aprovar amb els vots a favor de PSC, ICV, CS, PDeCAT i en contra de CUP, PP, ERC. La regidora republicana Montserrat Vilardosa va lamentar que “el pla només afecti a dos carrers del barri, ja que consideràvem un bon moment de posar en marxa un procés de participació ciutadana” i, segons Vilardosa, aquesta inversió “és una oportunitat perduda d’implicar tot un barri en la seva regeneració”.

En relació a la inversió al barri de La Plana, el regidor de la CUP Aleix Escursell va acusar el govern govern d’invertir els diners segons prioritats polítiques creant barris de primera i de segona. “Creiem que calia un pla de xoc per pal·liar els dèficits que tenen alguns barris i fer un exercici de comprensió i de fraternitat entre els habitants d’Esparreguera” va assegurar Escursell, qui també va manifestar que “aquest pla d’inversions cronifica la discriminació als barris perifèrics del municipi” referint-se a Mas d’en Gall i Can Rial.

Per la seva part, el regidor d’Urbanisme, Rogeli de la Cruz, va advertir que “no és correcte incidir en aquesta divisió, posar mig poble en contra de l’altre”, referint-se a les paraules del regidor Escursell. De la Cruz va assegurar que “no és cert que l’equip de govern no estigui invertint a Mas d’en Gall i Can Rial, ja que hi ha projectes en marxa com ara la millora del clavegueram que s’executaran al 2018”.

Altres inversions

Es destinaran 50.000 euros a una auditoria de les instal·lacions esportives, per avaluar el seu estat i proposar mesures correctores, avaluant diferents alternatives i tenint en compte l’acompliment de la normativa. Aquest estudi dels equipaments esportius afectarà la piscina d’estiu, la piscina coberta, les pistes de tennis i el camp de futbol.

Altres actuacions que es contemplen són l’enderroc del centre Laia de Mas d’en Gall; obres de millora a la sala de plens i altres dependències de l’edifici consistorial, per un valor de 137.000 euros; millores al clavegueram del carrer Enclusa, valorades en 285.000 euros; obres a l’hospital vell, un edifici catalogat que l’Ajuntament té l’obligació de mantenir, dotades amb 60.000 euros; i la consolidació de la xarxa d’enllumenat públic a Mas d’en Gall i Can Rial, amb un import de 10.500 euros per cada barri.

Finalment, 46.000 euros aniran al futur museu de la terrissa i 140.000 euros es destinaran a la reurbanització del tram del carrer Pau Font que ha quedat lliure després de l’enderrocament de la casa del carrer Ametller 1. Aquesta intervenció permetrà donar continuïtat al carrer Pau Font entre el carrer Ametller i el carrer de l’Om i d’aquesta manera s’acabarà amb una divisió que durant molts anys ha complicat la comunicació tant a peu com rodada al barri Font.

Escolta el Ple Municipal al podcast de Ràdio Esparreguera

Ple municipal de l'Ajuntament d'Esparreguera