Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 20/04/2018
Traducció automàtica

Can Comelles

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient Dilluns, 19 de juny de 2017

La Diputació de Barcelona posa en marxa el dispositiu d’informació i vigilància per a la prevenció d’incendis forestals

El PVI suposa per al nostre territori la presència d’un vehicle de vigilància, que patrulla durant les hores de màxim risc d’incendis per detectar possibles focus

Es tracta d’un programa de suport als municipis en la prevenció de focs al bosc durant els mesos d’estiu, que es realitza en col•laboració amb 269 ajuntaments, 118 agrupacions de defensa forestal i 9 federacions d’ADF.

Aquest any, la campanya, que arriba a la 21ena edició, compta amb un dispositiu integrat per un total de 266 persones contractades, a més dels 14 enginyers de l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, que coordinen el conjunt del dispositiu. Lídia Quevedo, presidenta de l’ADF d’Esparreguera, ha explicat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “dues persones, amb un vehicle 4 x 4, fan diàriament una ruta que abasta Esparreguera, Olesa i Collbató. Restaran fins l’1 de setembre, patrullant de 12.30 a 19.30. En el moment que observen una columna de fum, s’activen els protocols de bombers. Cal recordar que ara està prohibit fer foc al bosc”.

El Pla d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals és un dispositiu que abasta el conjunt de la demarcació de Barcelona, amb una extensió de 475.502 hectàrees forestals. Té com a objectius reduir el nombre d’incendis mitjançant la sensibilització a la població i la detecció de punts de risc que poden ser causa d’un incendi forestal, com ara abocaments de material inflamable, barbacoes que no compleixen la normativa, incidències en la xarxa elèctrica i piles de biomassa. Els informadors recorren un total de 90 rutes per zones forestals i a ells es sumen encara els vigilants situats en punts fixos d’observació.

Vehicle del Pla de Vigilància