Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 08/12/2021
Traducció automàtica

Vista des de MDG

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Can Comelles, Ràdio Esparreguera, Serveis Socials Dimarts, 4 de juliol de 2017

El govern desmenteix que s'estiguin suprimint llocs de treball a Can Comelles

La regidora de Serveis Socials, Maria Vallejo, ha desmentit que s’estiguin reduint llocs de treball a la residència des de l’entrada en vigor del conveni de l’encomana de gestió, el passat 1 de juliol

La regidora de Gent Gran i Serveis Socials, María Vallejo, ha negat que s'estiguin suprimint llocs de treball a Can Comelles. Ho ha fet durant la roda de premsa que s’ha celebrat a Can Pasqual per presentar el nou model de gestió de la residència, a la qual hi han participat, a més de la pròpia regidora, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, el primer tinent d’alcalde, Emmanuel Ortí, el portaveu del grup municipal de Ciutadans, Josep Maria González. María Vallejo ha explicat que “no només no s’ha suprimit personal, sinó que s’ha augmentat, ampliant la jornada de dues gerocultores i contractant un nou treballador. També hi ha la intenció d’ampliar el personal de bugaderia”.

Per la seva banda, Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera, s’ha referit durant la roda de premsa al recurs de reposició contra l’expedient de l’encomana que han presentat la CUP i Esquerra Republicana, grups que no descarten arribar al contenciós administratiu. “El recurs es resoldrà on toca, que és al ple municipal. Però al govern ens preocupa aquesta judicialització de la política i, filant prim, ens sorprèn el fet que justament amb el grup d’Esquerra Republicana vàrem mantenir negociacions intenses fins al darrer moment. Passar en 24 hores de gairebé donar suport a la proposta a presentar un recurs de reposició perquè considera que hi ha il•legalitats no té gaire sentit de relat”.

El grup de Ciutadans estava present a la taula perquè va ser l’únic grup de l’oposició que va votar a favor durant el ple municipal del passat 17 de maig i que va permetre, d’aquesta manera, l’aprovació del conveni. Josep Maria González, portaveu del partit, ha explicat que, en el moment que el seu grup va demanar introduir una esmena al conveni per tal que dos regidors de l’oposició, com a màxim, s’integressin a la comissió de seguiment de l’encomama, es pensava de fet en Esquerra Republicana.

Finalment, en votar els republicans en contra, s’incorporen a la comissió de seguiment els dos regidors de Ciutadans. “Creiem que és una llàstima que altres formacions polítiques no s’hagin volgut sumar a aquest projecte”, ha dit Josep Maria González durant la roda de premsa. “La qualitat de vida dels usuaris de Can Comelles és prioritària i essencial i aquest hauria de ser un tema de consens. Al grup municipal de Ciutadans no ens mou ni el populisme ni l’electoralisme a l’hora de prendre decisions tan importants com aquesta. És un factor diferencial respecte d’altres grups de l’oposició”.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde i portaveu d’ICV, Emmanuel Ortí, ha assegurat que “els dos partits de govern (PSC i ICV) estem en contra de qualsevol externalització o privatització de la residència i per això hem buscat una solució que resolgui les problemàtiques que hi havia a Can Comelles sense sortir de l’àmbit públic. Que ningú pensi que això ens beneficia a nivell de partit o que ho hem fet en clau electoral. Al contrari, ens ha desgastat política i electoralment. Però ho fem convençuts que suposarà una millora en la gestió del servei i de la vida de la nostra gent gran”. Ortí també ha destacat que l’encomana de gestió de la residència de Can Comelles no és un camí sense retorn, perquè el conveni contempla la possibilitat de fer marxa enrere i tornar a la situació anterior.

Una auditoria externa avaluarà anualment els resultats d’aquest canvi en el model de gestió, essent les comissions de seguiment les que valoraran l’assoliment dels indicadors de qualitat.

Roda de premsa a Can Pasqual