Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 27/05/2020
Traducció automàtica

El Puig

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Joventut, Ràdio Esparreguera Dijous, 13 de juliol de 2017

La Fundació Pere Tarrés ha diagnosticat la realitat juvenil d’Esparreguera

Un estudi previ a la redacció del Pla Local de Joventut 2018-2021 extreu importants aspectes de millora, des de diferents punts de vista: la salut, l’educació, l’habitatge, l’oci, l’ocupació, la participació i la cohesió social

Aquest estudi, que ha analitzat les actuacions públiques de joventut i la realitat del municipi en aquesta matèria, és el punt de partida per treballar els objectius i el desplegament de les polítiques de joventut en els propers 4 anys, un pla 2018-2021 que a finals d’aquest 2017 hauria de ser debatut pel ple municipal.

La Fundació Pere Tarrés, contractada per la Diputació de Barcelona, ha elaborat aquest estudi a partir d’entrevistes mantingudes amb entitats juvenils i d’una enquesta online que va recollir més de 70 respostes. A més, s’ha enriquit l’informe amb dades sociodemogràfiques, sobre la participació de joves a la política i a les associacions, les taxes d’èxit escolar a quart d’ESO, les opcions de formació post obligatòria, l’atur juvenil registrat a Esparreguera o la situació del mercat de l’habitatge. Diferents tècnics municipals, de regidories com Joventut, Cultura o Esports, també han participat en aquesta recollida de dades.

I la principal conclusió a què s’ha arribat és que existeix un ample marge de millora en molts aspectes. “Estem en un punt de partida. La situació no és bona; es podria dir que hem de començar de zero a construir una política de joventut”, ha dit en declaracions a Ràdio Esparreguera Emmanuel Ortí, regidor de Joventut, qui ha destacat els grans dèficits de l’administració local a l’hora d’entomar aquest repte: “Ens falten recursos tant personals com econòmics per destinar a aquesta matèria, com també un local dedicat exclusivament als joves. Aquests són els eixos on hem d’incidir”.

Els reptes no són pocs. La diagnosi de la Fundació Pere Tarrés detecta, per exemple, desànim i apatia entre els joves, a nivell educatiu, com també manca de referents positius familiars; a nivell de cohesió social i participació, problemes de convivència, conflictes puntuals i absència de cultura de l’esforç; en matèria d’oci, manca d’alternatives; en quant a salut, es detecta una reducció de l’edat d’inici del consum de drogues i manca d’educació emocional i de referents per promoure hàbits saludables; i a nivell d’habitatge, grans dificultats per emancipar-se degut a l’elevat preu dels lloguers.

Des de la regidoria de Joventut s’ha detectat també que hi ha una desvinculació dels joves amb l’Ajuntament d’Esparreguera. “Ho diu fins i tot la diagnosi de la Fundació Pere Tarrés”, explica el regidor de Joventut. “Els joves estan desmotivats i jo crec que és com a conseqüència de la desconnexió que, durant molts anys, s’ha generat entre les entitats juvenils i el consistori”.

Actualment, l’ajuntament està redactant el projecte per finalitzar les obres de l’edifici de Cal Trempat, un equipament juvenil a mig acabar des de fa tres mandats, on també s’ubica el departament de Treball de l’Ajuntament. S’espera que les obres comencin a finals de 2017 per la primera planta, on s’ubicaran aules d’informàtica i de formació. Aquesta millora permetrà accedir a formacions reglades gràcies a la instal·lació d’una aula homologada.

Documentació a descarregar

A continuació podeu descarregar la documentació relacionada amb aquesta notícia:

Cal Trempat