Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 18/02/2020
Traducció automàtica

Vista 1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació, Mobilitat Divendres, 14 de juliol de 2017

Només la meitat dels alumnes esparreguerins es desplacen a l’escola a peu

Aquesta dada s’extreu del darrer informe sobre percepcions de la seguretat viària i la mobilitat per part de la població escolar i les seves famílies, elaborat per la Policia Local d’Esparreguera.

El 41% de la població escolar de primària acudeix als centres educatius en cotxe, un 5,8% ho fa en autobús, un 1,9% en bicicleta o patinet i un 0,6% en moto. Només el 50,6% restant es desplaça caminant, essent l’escola Estel el centre que rep més alumnes a peu (76,5%) i l’escola Pau Vila el que en rep menys (30,2%).

L’estudi ha estat possible gràcies al Projecte de Civisme i Convivència que es realitza amb els alumnes de 5è curs de diferents escoles d’Esparreguera. En la sessió enfocada al civisme en la mobilitat, es va facilitar uns qüestionaris a un total de 236 alumnes que van haver de respondre amb l’ajuda de les seves famílies, dels quals van ser retornats 156, el 66’1%. Per tant, la mostra de població sobre la que s’analitzen les dades és del 10’2% de tot l’alumnat de primària de les escoles d’Esparreguera.

En quant als problemes percebuts pels alumnes a l’entorn de l’escola, en matèria de seguretat viària i de mobilitat, el principal són les infraccions que cometen els conductors (l’assenyala un 34,3% de les respostes), seguit de la manca d’estacionament (11,9%). Per les famílies, el principal problema són també les infraccions, encara que amb un percentatge menor (20,5%).

L’estudi conclou que, curiosament, els alumnes són més autocrítics i carreguen bona part de la responsabilitat en les actituds personals, tant dels vianants com dels conductors, mentre que els adults posen en relleu la responsabilitat en l’administració (senyalització, manca de transport públic i d’estacionament...).

Documentació a descarregar

A continuació podeu descarregar la documentació relacionada amb aquesta notícia:

Un nen creuant un pas de vianants