Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 25/01/2020
Traducció automàtica

cap1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Participació Ciutadana, Societat Dimecres, 6 de setembre de 2017

Esparreguera presenta Mobile Connect, un sistema innovador d’identificació digital

L'Ajuntament forma part d'un projecte pilot pioner a les administracions locals de tota Europa per posar en marxa un sistema d'identificació a través del telèfon mòbil que permet accedir als tràmits i serveis electrònics de manera segura

L’Ajuntament d’Esparreguera oferirà accés als tràmits i serveis de l’administració electrònica a través de l’idCAT Mobile Connect, un innovador sistema d’identificació digital que facilita l’autenticació segura dels usuaris a través del telèfon mòbil. Esparreguera forma part del projecte pilot de l’idCAT Mobile Connect conjuntament amb els municipis de Manlleu i Castellar del Vallés, una iniciativa pionera a les administracions locals de tota Europa.

L’idCAT Mobile Connect és el servei dirigit als ciutadans que combina l’idCAT, el servei d’identificació pública de Catalunya, i el Mobile Connect, el mecanisme d’autenticació que estan impulsant les operadores de telecomunicacions a nivell mundial. Mobile Connect és un sistema d’identificació més fàcil i segur que els mecanismes actuals d’autenticació d’usuari i contrasenya o basats en l’enviament de codis per SMS.

En el context de la prova pilot idCAT Mobile Connect, l'Ajuntament d'Esparreguera ofereix ja accés a tots els tràmits i serveis electrònics que ofereix com a administració local a través d'aquest sistema. De cara a donar a conèixer aquesta tecnología així com per a promocionar l'ús dels tràmits administratius a través de dispositius electrònics, l'Ajuntament durà a terme durant el mes d'octubre diferents accions de sensibilització i informació a la ciutadania. L'objectiu d'aquestes iniciatives será donar publicitat als tràmits en línia i extendre'n l'ús a través del sistema d'accés idCAT Mobile Connect.

L'idCAT Mobile Connec té un funcionament innovador, mitjançat una APP que s’instal·la automàticament en la targeta SIM del telèfon mòbil quan el ciutadà es dona d’alta al servei, i no requereix de cap acció més per part dels usuaris per gestionar el procés d’autenticació de forma segura i encriptada. Amb aquest sistema, el ciutadà es pot autenticar davant l’administració amb un sol clic, des de qualsevol lloc i en qualsevol moment.

El sistema, que de moment l’ofereixen com a servei les operadores Movistar, Vodafone i Orange, funciona amb ordinadors, mòbils i tauletes. La tecnologia està preparada per a ser utilitzada a qualsevol web o APP que requereixi l’autenticació dels usuaris. Una de les seves aplicacions és la identificació de la ciutadania en els serveis de l’administració electrònica i és per això que la Generalitat de Catalunya i més de 800 ajuntaments de tot Catalunya incorporaran aquesta solució en els propers mesos.

La prova pilot tindrà una durada de sis mesos i consistirà en avaluar els diferents avantatges d’aquesta tecnologia abans de planificar-ne el desplegament a la resta d'administracions catalanes. L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, s’ha mostrat orgullós del fet que Esparreguera formi part del projecte pilot de l’idCAT Mobile Connect i ha assegurat que “es tracta d’una clara aposta per apropar l’administració als ciutadans fent ús de tecnologia i posa de manifest el compromís d’Esparreguera amb la transformació digital i l’administració oberta”.

El projecte idCAT Mobile Connect està impulsat per l’Administració Oberta de Catalunya (AOC), la Generalitat de Catalunya, la Fundació Mobile World Capital Barcelona, GSMA, i les operadores de telecomunicacions Vodafone, Telefónica i Orange.

L'Alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas, amb representants de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC), la Fundació Mobile World Capital Barcelona, GSMA, i les operadores de telecomunicacions Vodafone, Telefónica i Orange.