Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 23/09/2018
Traducció automàtica

Carrer Cavallers

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient Divendres, 6 d'octubre de 2017

Avui es durà a terme el tractament fitosanitari contra la processionària

La plaga de la processionària dels pins començarà a aplicar-se aquesta nit a diferents zones d’Esparreguera, per bé que no es descarta haver de fer més aplicacions d’aquest tipus un cop avançat l’estat de desenvolupament de les larves

Aquesta nit es durà a terme la primera fase d’aplicació del tractament fitosanitari contra la processionària en els indrets on s’han detectat larves actives, i posteriorment s’avançarà en el control d’altres àrees d’Esparreguera. D’aquesta manera es vol controlar una plaga que no només pot arribar a afectar greument els arbres sinó que també és perillosa pels humans i pels animals de companyia, donat que és altament al·lèrgena. De moment el tractament s’aplicarà als carrers Tallaferro, Enclusa i Carolina, on s’ha senyalitzat convenientment per tal que els veïns estiguin informats.

El tractament incorpora la bactèria Bacillus Thuringiensisis i resulta absolutament innocu per les persones i els animals, essent alhora ecològic. Fran López, cap del Departament d’Arboricultura de l’empresa Moix Serveis i Obres, concessionària de part dels treballs de jardineria de l’Ajuntament d’Esparreguera, ha explicat en declaracions a l’emissora municipal que “es tracta d’un control biològic, que provoca una reacció a l’estómac d’aquest lepidòpter causant-li la mort. Els humans no generem aquest enzim i, per tant, el producte no pot provocar absolutament cap efecte”.

La utilització d’aquest mètode, però, fa que el tractament sigui més complex, tant pel que fa a l’aplicació com al control de la seva efectivitat. Per això, no es descarta haver de fer més aplicacions d’aquest tipus un cop avançat l’estat de desenvolupament de les larves. Segons ha assegurat Fran López, “S’ha de calcular molt bé el moment en què es fa el tractament, donat que aquest enzim només el desenvolupen les erugues en els primers estadis larvaris. Mitjançant la monitorització i les visites continuades establim el moment òptim”.

L'eruga és altament al·lèrgena per persones i animals

El mètode s’aplica en els primers estadis larvaris