Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 18/09/2018
Traducció automàtica

Piscina estiu

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Arxiu Municipal, Cultura i Festes Dimarts, 10 d'octubre de 2017

Les visites a l’Arxiu Municipal d’Esparreguera creixen un 25%

Des del seu trasllat al segon soterrani de la Biblioteca Municipal l’Ateneu, l'Arxiu Municipal ha vist incrementades les consultes, sobretot les procedents dels usuaris més joves

L’atractiu de les noves instal·lacions i la seva actualització, a nivell tecnològic, estan portant usuaris nous a l’Arxiu Municipal, traslladat des de fa cinc mesos a la Biblioteca Municipal l’Ateneu. Rosa Maria Codina, arxivera municipal, ha explicat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “les instal·lacions no tenen res a veure amb les anteriors. Els joves es troben més còmodes, poden venir amb els seus portàtils o tauletes i tenen llum adequada per fer fotografies. S’ha guanyat molt”.

De fet, una bona part dels usuaris de l’Arxiu Municipal, entre un 60 i un 70%, són estudiants que fan els seus treballs de recerca de secundària i que cerquen documentació. Però també es reben peticions curioses, com la d’un igualadí que està fent una investigació sobre el balneari de La Puda; o la de la Universitat de Granada, que a través del correu electrònic ha demanat informació sobre el Pont de Magarola. Una altra bona part dels usuaris són adults que volen reconstruir el seu arbre genealògic.

L’Arxiu va incorporant cada cop més documents al seu fons. Els darrers han estat els cartells antics i les revistes locals que fins ara estaven guardades a la pròpia biblioteca, i a això cal afegir la donació que recentment va realizar la historiadora Gràcia Dorel, qui va donar prop de dos centenars de llibres i sis arxivadors de documents sobre la Colònia Sedó.

Arxiu Municipal d'Esparreguera