Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 27/05/2020
Traducció automàtica

Can Comelles 097

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Biblioteca Municipal L'Ateneu, Cultura i Festes Dimarts, 17 d'octubre de 2017

Esparreguera celebra els 80 anys de biblioteques a la vila

Dimarts 24 d’octubre hi haurà diverses activitats a la Biblioteca Municipal l’Ateneu per celebrar les vuit dècades d’aquest servei a Esparreguera. A més, des d’ahir ja es pot visitar una exposició sobre els 80 anys de biblioteques a Esparreguera

A l’octubre de 1937, en plena Guerra Civil espanyola, va obrir les portes a la plaça de Santa Eulàlia d’Esparreguera la Biblioteca Beat Domènec Castellet, erigida en un solar on hi havia hagut la casa del missioner dominic de qui en va portar el nom.

La biblioteca va restar operativa poc temps, a causa de l’entrada de les tropes nacionals a la vila, però al juliol de 1939 va tornar a obrir i ja no va tancar fins al mes de novembre de 2013, de manera definitiva, per traslladar-se a la Biblioteca Municipal l’Ateneu.

De tot això fa vuitanta anys, una efemèride que se celebrarà dimarts vinent amb una sèrie d’actes. A partir de les sis de la tarda, taller infantil a la biblioteca; a les set, acte protocol·lari commemoratiu, que comptarà amb l’assistència de persones que al llarg de la història han estat lligades a la biblioteca o han desenvolupat tasques de govern; i a les vuit de la tarda, al vestíbul, s’inaugura l’exposició “40 anys de l’Escola Municipal de Música”. A més, des d’ahir es pot visitar una mostra sobre els 80 anys de biblioteques a Esparreguera, que recorre les vuit dècades de trajectòria d’aquest servei.

El regidor d'Entitats, Cultura i Festes, Emmanuel Ortí, ha opinat aquest matí en declaracions a Ràdio Esparreguera que la Biblioteca Municipal l’Ateneu s’ha fet un renom arreu, “més que per l’edifici, pel model de gestió i les activitats que s’hi duen a terme, que l’estan convertint en tot un referent”.

La Biblioteca Beat Domènec Castellet va obrir les portes en plena Guerra Civil espanyola i va tancar al novembre de 2013

Les instal·lacions de la Biblioteca Municipal l'Ateneu varen obrir al febrer de 2014