Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 25/01/2020
Traducció automàtica

Piscina estiu

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Hisenda, Política Divendres, 20 d'octubre de 2017

L’Ajuntament d’Esparreguera congela impostos i taxes per al 2018

L’Ajuntament aprova les ordenances fiscals 2018 sense cap augment en els impostos i taxes municipals i amb la incorporació de noves bonificacions per adaptar la tributació a diferents situacions econòmiques i personals

El ple de l’Ajuntament d’Esparreguera va aprovar dimecres la modificació de les ordenances fiscals per al 2018. Les noves ordenances no impliquen cap augment dels tipus impositius en els impostos municipals ni tampoc en les taxes i, en canvi, incorporen noves bonificacions per adaptar la tributació a diferents situacions econòmiques i personals en matèria d’educació, accés a instal·lacions esportives i serveis socials.

Les ordenances van ser aprovades amb els vots favorables de l’equip de govern, PSC i ICV, amb el suport de Ciutadans. Els mateixos grups municipals van votar a favor d’un prec aportat per Ciutadans per tal que des de l’àrea de serveis a les persones de l’Ajuntament es desenvolupin noves línies d’ajut per al pagament de l’IBI a persones vídues, amb mobilitat reduïda o amb discapacitat, i ajuts al pagament de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica als aturats de llarga durada.

En l’àmbit educatiu, amb la nova ordenança es mantindran les bonificacions i a partir de l’any vinent les escoles bressol municipals acceptaran els xecs guarderia com a forma de pagament. En matèria d’esports, s’introdueix una bonificació a la piscina municipal per a les persones acompanyants d’usuaris amb un grau de minusvalidesa que els impedeix accedir de manera autònoma i, d’altra banda, s’elimina l’exigència d’estar empadronat a Esparreguera per beneficiar-se de les bonificacions al col·lectius de jubilats i pensionistes.

Pel que fa als serveis socials, la nova ordenança aplicarà una bonificació addicional del 25% sobre la quota tributària per als membres de la mateixa unitat de convivència que utilitzin el servei de transport adaptat de manera simultània. D’altra banda, a partir del 2018 s’estableix una reducció del 100% de la taxa aplicada als programes d’arranjament d’habitatges vinculats als serveis socials municipals i, finalment, també s’incorpora una bonificació del 100% de l’impost de plusvàlua per a persones afectades per execucions hipotecàries i dacions en pagament.

Documentació a descarregar

A continuació podeu descarregar la documentació relacionada amb aquesta notícia:

Ple de l'Ajuntament d'Esparreguera celebrat el 18 d'octubre de 2017