Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 13/07/2020
Traducció automàtica

OAC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Biblioteca Municipal L'Ateneu, Cultura i Festes, Educació Dilluns, 23 d'octubre de 2017

Un acte commemoratiu celebra demà 80 anys de biblioteques municipals a Esparreguera

Diverses activitats a la Biblioteca Municipal l’Ateneu i un acte protocol·lari amb convidats del món de la política i la cultura commemoraran l’efemèride d’una història que va començar al 1937, fa ara vuit dècades

Una trentena de personalitats i de professionals vinculats a la història de les biblioteques a Esparreguera acompanyaran la nostra vila en aquesta celebració, que posa en valor el protagonisme i la importància que sempre ha tingut aquesta instal·lació en la dinamització social de la nostra vila.

L’acte protocol·lari, a les set de la tarda, comptarà amb la participació d’Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera; Marta Cano, gerent de biblioteques de la Diputació de Barcelona; Xavier Sitjà, batlle d’Esparreguera durant el període 1999-2007; Francesca Fosalba, alcaldessa des de 2007 a 2011; Joan-Paül Udina, alcalde entre el 2011 i el 2015; i Mariona Masferrer, exbibliotecària durant el període 1972-2013 i actual regidora de Memòria Històrica, Política Lingüística i Arxiu. S’ha convidat, a més, totes les directores actuals de les biblioteques del Baix Llobregat Nord.

L’acte, que és obert a tots els ciutadans, serà dinamitzat per l’actriu esparreguerina Maria Coll, interpretant el seu cèlebre personatge de La Pilar. Els actors Joana Llordella i Eloi Mestre, juntament amb alumnes de l’IES El Cairat, llegiran el Dietari de la biblioteca; l’escola Municipal de Música i Dansa posarà el seu gra de sorra amb l’actuació d’un trio de saxo, flauta i trombó; i el grup de LECXIT llegirà un fragment del llibre “Ratpenats a la biblioteca”, de Brian Lies.

El regidor de Cultura, Emmanuel Ortí, ha opinat en declaracions a l’emissora municipal que la biblioteca d’Esparreguera s’ha fet un renom arreu, “pel seu model de gestió i per les activitats que s’hi duen a terme, que l’estan convertint en tot un referent”.

A banda d’aquest acte, la celebració tindrà lloc també pels més menuts, amb un taller infantil que es desenvoluparà a partir de les sis de la tarda; i a les vuit de la tarda, al vestíbul, s’inaugurarà l’exposició “40 anys de l’Escola Municipal de Música”. A més, també es pot visitar des de fa uns dies una mostra sobre els 80 anys de biblioteques a Esparreguera.

Carla Canongia, directora de la Biblioteca Municipal l’Ateneu, ha dit en declaracions a Ràdio Esparreguera que “l’edifici, les activitats que fem i la vida que hem assolit són un orgull. Rebem entre 300 i 400 visitants cada dia i sempre hi ha alguna activitat en marxa. Altres biblioteques ens visiten per saber com treballem, interessades per la nostra programació”.

La biblioteca municipal es troba ara en un nou edifici inaugurat fa tres anys