Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 25/01/2020
Traducció automàtica

Vista des de CC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Govern Obert, Política Dilluns, 30 d'octubre de 2017

Esparreguera tindrà al 2018 els seus primers pressupostos participatius

Un procés de participació ciutadana decidirà a què es destina la meitat del capítol d’inversions, que serà en total de quatre-cents mil euros

Després de valorar diferents opcions, finalment la ciutadania podrà decidir a què es destinen dos-cents mil euros del pressupost d’inversions de 2018, que el govern municipal té intenció de portar a debat abans que acabi el mes de desembre. No hi ha temps material per dur a terme el procés de participació abans d’aquesta data i, per això, el pressupost contindrà només la dotació, sense especificar a quines inversions es destinarà.

Al gener és previst que es realitzi la presentació i la primera sessió presencial, a partir de la qual es començarien a rebre les propostes ciutadanes. S’ha limitat cadascuna de les inversions a 50.000 euros, de manera que, com a mínim, es podran fer quatre inversions. L’equip de govern no serà qui esculli, en cap cas, quines seran les propostes que es tiraran endavant, encara que sí que hi haurà un filtratge tècnic: les inversions han de ser de competència municipal, tècnicament viables i pressupostàriament assumibles.

La regidora de Govern Obert, Maria Mas, ha dit en declaracions a Ràdio Esparreguera que ”és la primera experiència que farem a Esparreguera i, per tant, ens ho prenem com un projecte pilot”. Mas ha afegit que “el que volem és instaurar la cultura de la deliberació col·lectiva dins la nostra ciutadania”. El resultat final del procés de participació es calcula que estarà llest a la primavera vinent i es posarà a votació entre els propis ciutadans, que hauran de seleccionar com a mínim tres opcions.


Vista general d'Esparreguera