Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 22/10/2018
Traducció automàtica

Vista des de Can Pasqual

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Serveis Socials Dilluns, 6 de novembre de 2017

La targeta moneder començarà a implantar-se abans de finals d’any

La implantació de la targeta moneder encara la recta final. Les primeres famílies beneficiàries de la prestació d’aliments la rebran d’aquí a poc, en una implantació que començarà, en primer lloc, pels usuaris atesos per Càritas

El projecte va començar a gestar-se durant el mandat passat, però la seva implantació s’ha anat endarrerint. A diferència de les primeres intencions, que contemplaven oferir targetes a través de La caixa, el govern municipal ha optat finalment per contractar una cadena d’alimentació. Serà el supermercat Caprabo, escollit mitjançant contracte negociat després que un primer concurs públic quedés desert, en no presentar-se cap empresa.

La filosofia de la targeta moneder és garantir una alimentació més equilibrada i variada a les famílies usuàries dels serveis socials. I és que el sistema de lots, fins ara vigent, pateix una limitació important, en incloure bàsicament aliments secs i de llarga durada. “Bàsicament, es tracta d’oferir producte fresc, que no es podia incloure als lots degut a la seva ràpida caducitat”, ha explicat Maria Vallejo, regidora de Serveis Socials, en declaracions a Ràdio Esparreguera. “Però a més, amb la implantació de la targeta moneder trenquem l’estigmatització social que suposava per les famílies fer cua per recollir els lots”.


Més de tres-centes famílies ateses
El Programa d’Aliments de l’Ajuntament d’Esparreguera atén actualment a 333 famílies usuàries, de les qual 65 a través de Càritas; 64 són ateses per Betesda; y 204 per Creu Roja. La implementació de la targeta es preveu progressiva, donat que implica la valoració dels ingressos i la composició dels membres de totes les unitats de convivència. La previsió del servei és que abans de finalitzar l’any la meitat dels usuaris ja hagin estat traspassats al nou programa.

Cada targeta moneder serà carregada mensualment amb una xifra dinerària acumulable i el seu ús deixarà fora alguns productes, com per exemple les begudes alcohòliques. El sistema coexistirà amb els lots d’aliments per les persones que ho desitgin, donat que la seva eliminació suposaria renunciar als productes que arriben del Programa d’Ajuda de la Unió Europea.

La targeta moneder vol donar accés a productes frescos que els lots no poden contenir