projecció d’un vídeo d’aquest ens per donar-lo a conèixer en el territori"> projecció d'un vídeo d'aquest ens per donar-lo a conèixer en el territori"> projecció d'un vídeo d'aquest ens per donar-lo a conèixer en el territori">
Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 10/07/2020
Traducció automàtica

Camp de futbol del C.E.Esparreguera

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Gent Gran Dimarts, 7 de novembre de 2017

Els esparreguerins del Consell Consultiu de la Gent Gran destaquen pel seu activisme

En el marc de celebració de la primera edició de la Setmana +65 es va presentar, el passat 20 d’octubre en el Centre Dual, el Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat, que va comptar amb la projecció d’un vídeo d’aquest ens per donar-lo a conèixer en el territori

Vicky Castellanos, consellera de Dones i Gent Gran del Consell Comarcal del Baix Llobregat, ha qualificat de “persones molt actives” els quatre membres de la vila en aquest ens, és a dir, Rosina Domenjó, Maria Teresa Roca, Joan Vilanova i Rosa Maria Gomà. També ha destacat que “es tracta de tres dones i un home, un fet que fins fa pocs anys no era gens habitual”.

El Consell Consultiu de la Gent Gran funciona a través de comissions, uns grups de treball que tracten determinats temes de la mà dels diferents representants dels 30 municipis de la comarca. Aquest 2017 la Comissió A està treballant en pensions i jubilació, cura i relació intergeneracional, vídues i pobresa i exclusió social; mentre que la Comissió B aborda la sanitat, els medicaments i el bon tracte de les persones grans.

La consellera de Gent Gran del Consell Comarcal del Baix Llobregat admet que el gran objectiu del Consell Consultiu és l’aprovació de la Llei de la Gent Gran. Precisament, el passat 25 de juliol el Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar la memòria preliminar de l’avantprojecte de llei per a l’adaptació de la societat catalana a l’envelliment, amb la intenció de fixar les bases que han de regir les actuacions del govern adreçades a la gent gran, assolint una configuració de les polítiques públiques per a aquest col·lectiu d’abast multidepartamental i multidisciplinari, que superi la visió fragmentada sectorial actual.

La memòria destaca la necessitat d’una llei concreta que respongui al context actual, en què l’allargament de l’esperança de vida fa que el grup de persones grans sigui cada vegada més nombrós i amb un increment de les possibilitats de vida activa, esdevenint cada vegada més un col·lectiu heterogeni. Amb aquesta iniciativa legislativa també es dona compliment a la Moció 46/XI del Parlament de Catalunya, que instava al Govern a presentar un projecte de llei de la gent gran.

El Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat es va presentar el 20 d'octubre a Esparreguera