Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 22/10/2018
Traducció automàtica

Vista 1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Societat Dijous, 9 de novembre de 2017

Seguiment desigual a Esparreguera de la vaga general i l’aturada de país

La vaga general i l’aturada de país d’aquest 8 de novembre, convocades per l’Intersindical-CSC, l'ANC i Òmnium, i amb el suport de la CUP, d’ERC i Demòcrates, entre d’altres col·lectius, va tenir menys seguiment a Esparreguera que la del passat 3 d’octubre, malgrat que va ser majoritària en el sector de l’ensenyament i amb una afectació del 30% en els comerços de la vila

Un dels col·lectius més actius va ser el CDR del Montserratí, el Comitè de Defensa de la República, que va tallar l’autovia A2 al seu pas per Abrera en direcció Lleida, una acció que va comportar importants retencions de trànsit que va condicionar l’arribada de moltes persones als seus respectius llocs de treball. Montserrat Pérez, portaveu del CDR d’Esparreguera, va explicar que "el tall es va realitzar quan faltaven uns 20 minuts per a les 7 del matí i aquest es va mantenir fins a 1/4 d'11 quan els Mossos d'Esquadra van demanar l'obertura d'un carril per permetre la circulació dels vehicles retinguts".

Pel que fa a l’àmbit educatiu, la vaga i l’aturada va ser majoritària, encara que amb un seguiment desigual en funció del centre escolar. A les escoles bressol, el 28% dels infants i la meitat dels professors de la Coloraines van assistir a les aules, mentre que el 56% dels alumnes i el 82% del professorat ho va fer a la Cucuruga. Pel que fa a les escoles, a la Mare de Déu de la Muntanya, un 33 % dels professors va treballar, mentre que un 83% dels 224 alumnes del centre va secundar la protesta. Al Taquígraf Garriga, només un 10 % dels alumnes va anar a classe, mentre que entre el professorat no vam aconseguir dades, el mateix que a Les Roques Blaves. Al Pau Vila el 50% dels mestres van secundar la vaga, i a l’escola Montserrat dos terços dels professors i un 85 % dels alumnes també ho van fer. Finalment, a l’Estel la majoria d’alumnes i tots els mestres van acudir a les aules.

En els centres de Secundària, sí que es va notar el seguiment de l’aturada. A l’institut El Castell, el 75% dels professors no van treballar i només van assistir 12 alumnes d’un total de 780, el que representa que un 98,5% van fer vaga. A l'institut El Cairat, una mica més de la meitat dels professors van treballar, mentre que gairebé tots els alumnes de 1r d'ESO van assistir a les aules. En canvi, a 2n, 3r i 4t d'ESO la vaga va ser secundada per més del 95% dels estudiants, i a Batxillerat al voltant del 70%, encara que bastants alumnes de 2n de Batxillerat sí que van acudir a les aules. I a l’escola El Puig el professorat va treballar en serveis mínims i van assistir a classe 40 alumnes d’un total de 350, és a dir, el 88% va decidir fer vaga.

En quant al comerç, va haver diferències segons els serveis o sectors. La restauració va obrir els seus negocis com qualsevol altre dia, mentre que alguns serveis específics com les perruqueries o els centres d’estètica majoritàriament van tancar. Les botigues de roba i els comerços d’alimentació van obrir en general. En conjunt, aproximadament un 30% del comerç es va adherir a la vaga.

El Centre d’Atenció Primària d‘Esparreguera va comptar amb pràcticament el 100% de la plantilla habitual del personal sanitari en horari de matí, encara que les visites es van veure condicionades, ja que alguns facultatius es trobaven retinguts a l’autovia o perquè havien hagut de cobrir els absents en els ambulatoris de Collbató o El Bruc. Per aquest mateix motiu, algunes visites concertades es van suspendre. El servei d’extracció de sang es va realitzar amb total normalitat, a l’espera de saber si la sang transportada als laboratoris podria quedar afectada pel temps excessiu de trajecte.

Finalment, l’Ajuntament va mantenir els serveis mínims durant la jornada de vaga, acomplint-los en les escoles bressol i en l’Escola Municipal de Música i Dansa; en el servei de grues; en l’ajuda a domicili de Serveis Socials, en el Centre Obert La Fulla i en el Taller Ocupacional de Can Comelles, així com a l’emissora municipal de Ràdio Esparreguera.

Les consignes que es van escoltar i els missatges que es van mostrar demanaven l'alliberament dels consellers i els líders de les entitats sobiranistes

ANC Esparreguera i el CDR varen convocar ahir al vespre una concetració a la plaça de l'Ajuntament

Més de 500 persones van manifestar-se pels carrers d'Esparreguera