Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 22/10/2018
Traducció automàtica

cap1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació Dilluns, 13 de novembre de 2017

El ple municipal votarà el Projecte Educatiu “Esparreguera Educa” aquest dimecres

Esparreguera comptarà per primer cop amb un Projecte Educatiu de Ciutat, el PEC, que estableix els eixos i les prioritats del model educatiu al municipi. Els grups motor i impulsor tindran un protagonisme complet en el seu desenvolupament

Reduir l’abandonament escolar prematur, fer créixer l’estima per Esparreguera entre els infants i joves i implicar més estretament les famílies en l’educació són els tres grans objectius del PEC, que encara la recta final. I és que, abans de començar a aplicar-se, cal que aquest proper dimecres els partits polítics representats al consistori l’aprovin en sessió de Ple.

Aquest fet suposarà l’inici dels treballs per desenvolupar els ambiciosos objectius del PEC, on els grups motor i impulsor jugaran un paper protagonista. El debat al ple municipal culmina un treball transversal que va començar fa un any, al novembre passat, i que va conduir a la celebració del primer Fòrum Educatiu, que va tenir lloc al mes de març.

Un procés participatiu ha permès fer una diagnosi acurada sobre l'educació al municipi, en quatre àmbits: l’escola, la formació no reglada, la formació al llarg de la vida i la formació en l’entorn urbà. A través d’una enquesta digital i de formularis introduïts a bústies físiques es va arribar a recollir més de 200 opinions, que es varen complementar amb tallers participatius que implicaven tècnics municipals, entitats de la vila, AMPAS dels centres educatius locals, polítics i estudiants.

Tenint en compte les conclusions, els grups impulsors han seleccionat tres àmbits prioritaris de treball, que es començaran a desenvolupar a partir d’ara: l’abandó escolar, l’estima de la nostra vila i la implicació familiar. Antonio Ferre, regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Esparreguera, ha declarat a l’emissora municipal que “hi ha un grup de persones interessades en cadascun d’aquests projectes”, destacant la necessitat de crear “una comunitat d’aprenentatge, amb l’objectiu que centres educatius, famílies i ajuntament conformin una xarxa per desenvolupar-los”.

Abans d'arribar el ple municipal, el PEC ha passat per nombrosos processos que han implicat molts ciutadans

El procés d'elaboració del PEC va conduir al primer Fòrum Educatiu de Ciutat, celebrat al passat mes de març