Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 22/10/2018
Traducció automàtica

cap1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Urbanisme Dimarts, 14 de novembre de 2017

Telefónica està enllestint les obres per portar la fibra òptica a Mas d’en Gall i Can Rial

Des de fa dues setmanes es du a terme en un tram de la carretera de Mas d’en Gall una actuació per soterrar la línia, que ha de permetre la connexió dels dos barris a la fibra òptica

L’empresa que du a terme les obres, contractada per Telefónica, calcula que podrien allargar-se durant el que resta del mes de novembre. Tot i així, el regidor d’Urbanisme, Rogeli de la Cruz, ha explicat aquest matí en declaracions a Ràdio Esparreguera que “les obres de soterrament de la línia avancen amb normalitat. Som conscients de les molèsties que s’estan generant als veïns, però considerem que és una actuació d’interès general. Estem intentant que l’empresa l’acabi al més aviat possible”.

La principal conseqüència pels veïns és l’ocupació d’un dels carrils de circulació de la calçada, cosa que obliga a donar pas alternatiu als vehicles mitjançant un semàfor mòbil. El cablejat que ha de permetre fer la connexió discorre per una petita rasa en el lateral dret en sentit ascendent de la carretera de Mas d’en Gall.

Es tracta del tercer traçat que intenta Movistar, després que els dos anteriors no fructifiquessin per manca d’acord amb els propietaris dels terrenys. L’Ajuntament ha actuat com a mediador i facilitador d’una solució, que finalment ha estat el pas de la línia per terrenys de domini públic.

Un cop acabades les obres, s’espera que la companyia Movistar comenci a oferir el servei ràpidament, donat que el cablejat intern dels barris ja està enllestit fa mesos.

L’opinió de les associacions
Les associacions de veïns dels dos barris s’han congratulat que, finalment, els problemes de connectivitat estiguin a punt de quedar resolts. Susanna Martínez, presidenta de l’associació de veïns de Mas d’en Gall, ha manifestat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “la instal·lació al barri és pèssima, hi ha molts dies que no ens podem ni connectar”.

Al barri de Can Rial, la situació ha arribat a ser tan deficient que fins i tot es va buscar una alternativa, que va portar a la instal·lació d’una antena de radiofreqüència. “Fa gairebé dos anys que ho esperàvem”, ha dit en declaracions a l’emissora municipal el president de l’associació de veïns de Can Rial, Carles Batlles, per qui l’arribada de la fibra òptica “obrirà el ventall d’opcions disponibles per tots els veïns del barri”.

La fibra òptica està a punt d'arribar als barris de Mas d'en Gall i Can Rial