Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 21/11/2019
Traducció automàtica

Vista des de Can Pasqual

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Policia Local Dimecres, 15 de novembre de 2017

Creixen lleugerament els fets delictius a Esparreguera i millora l’accidentalitat viària

La Policia Local ha detectat un repunt del 4% en els fets delictius registrats al municipi; en canvi, l’accidentalitat viària s'ha reduït un 46% en els últims 12 mesos

Entre setembre de 2016 i setembre de 2017 es varen produir a la nostra vila 914 fets delictius coneguts, 36 més que al període idèntic anterior. Tot i així, hi ha categories que experimenten una notable millora: baixen els robatoris amb força. “En domicilis, que es una de les tipologies que monitoritzem més perquè considerem que és la que més neguiteja la ciutadania, s’ha produït una lleugera millora”, ha declarat a l’emissora municipal l’inspector cap de la Policia Local, Josep Sánchez. Al darrer període interanual s’han produït 58 fets d’aquest tipus.

Hi ha dues tipologies, però, que pugen significativament. La primera fa referència a tots els fets violents que es produeixen en l’àmbit de la llar, una dada que coneixem justament ara que estem a punt de celebrar el Dia Internacional contra la Violència Masclista, tot i que la dada integra també els fets que afecten qualsevol dels membres de les llars. La Policia Local, però, considera que part d’aquest augment es pot explicar per una creixent conscienciació, que porta a presentar més denúncies.

Una explicació similar té l’altra tipologia delictiva que més creix, els delictes contra la seguretat del trànsit. En aquest cas, l’increment de controls policials explicaria, si més no en part, l’increment.

Baixen les víctimes en accidents
Millors són les dades que reflecteixen les estadístiques en quant a accidentalitat, en aquest cas comparant de gener a setembre de 2017 amb els mateixos mesos de l’any anterior. Tot i que creix el nombre d’accidents, que han estat 100 en total, baixa de manera important el de víctimes. “Tots són lleus”, afirma Josep Sánchez, qui afegeix que “s’ha passat de 38 accidents amb víctimes al 2016 als 22 de 2017”. Això suposa una reducció del 46%. Actualment s’està actualitzant el Pla Local de Seguretat Viària, que elaboren el Servei Català de Trànsit i l’Ajuntament d’Esparreguera.

La Policia Local d’Esparreguera controla la velocitat del trànsit al municipi