Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 21/11/2019
Traducció automàtica

Can Paloma i Monestir

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Polítiques d'Igualtat Dijous, 23 de novembre de 2017

Esparreguera diu NO a la violència masclista

Trenta-set dones han estat ateses a la nostra vila per violència masclista durant el que portem de 2017. Una dada que coneixem quan estem a punt de commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència envers les Dones

A tota la comarca del Baix Llobregat han estat 568 les víctimes durant el segon trimestre, 57 més que al període anterior, segons les dades del Consell de Dones. Maria Mas, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Esparreguera, ha dit en declaracions a l’emissora municipal que “els poders públics, els moviments feministes i les entitats posem tots els esforços possibles per eradicar aquesta violència. Però venim d’una cultura patriarcal i una part de la societat no està fent aquesta evolució que ens agradaria. En ocasions, tenim la sensació de nedar contra corrent”.

Per les dones afectades, l’ajuntament d’Esparreguera ofereix el servei del SIAD, el Servei d’informació i Atenció a les Dones, que ofereix una acollida en els àmbits jurídic, social i psicològic. Es presta a través de la Fundació Assistència i Gestió Integral, que subvenciona part del personal.

Tot i que el SIAD actua durant tot el procés, és en les fases inicials, on les víctimes tenen més dubtes, quan la seva intervenció és vital. La jurista Sílvia Seara posa a sobre de la taula un dels problemes més frustrants que es trobem en el seu dia a dia: “Molts cops les dones no reben la protecció que s’hauria d’esperar, perquè es posa en dubte el seu relat o perquè no hi ha proves que corroborin els fets. Les víctimes es queixen que, tot i de denunciar, són elles les que s’han d’amagar i fins i tot canviar de feina i de municipi on viuen. En canvi, l’agressor té llibertat de moviments”.

El 25 de novembre, Dia Contra la Violència envers les Dones, es commemora aquest dissabte amb una campanya de sensibilització al carrer, que compta amb la col·laboració dels comerços de la vila. Però aquest mateix dijous a dos quarts de sis de la tarda es celebra l’acte institucional a Can Pasqual, amb la col·laboració dels tres instituts de secundària, El Cairat, El Castell i El Puig; el Centre Obert La Fulla; l’Associació de la Dona Activa d'Esparreguera; l’Associació Al Amal i l’Associació de Jubilats i Pensionistes d'Esparreguera.

El 2 de desembre, hi ha previst també un taller de defensa personal, per al qual cap fer inscripció prèvia a la piscina coberta de Can Pasqual.

Díptic editat per l'Ajuntament d'Esparreguera