Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 13/11/2018
Traducció automàtica

Gegants

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Urbanisme Dimarts, 28 de novembre de 2017

Les AAVV de Mas d’en Gall i Can Rial opinen sobre el Pla Director del Clavegueram

En una primera fase, les obres es concentraran al barri de Mas d’en Gall, on una sèrie d’actuacions resoldran en un percentatge elevat els problemes que pateixen els veïns

Les associacions de veïns de Mas d’en Gall i Can Rial han rebut amb ànims diferents la notícia de la propera posada en marxa de les actuacions urgents sobre el clavegueram. Les primeres obres es concentraran al barri de Mas d’en Gall, que ha acollit amb alegria l’anunci. Susanna Martínez, presidenta de l’associació de veïns, demana, però, “que s’aprofiti per negociar amb les companyies de serveis, aigua i llum. Ja que s’obren els carrers, es podria fer una millora en aquest sentit”. Tot i així, per l’associació de veïns el sol fet de dur a terme la primera fase del Pla Director del Clavegueram és una bona notícia, donat que molts veïns pateixen les pudors i molèsties que suposen els abocaments a medi.

Per la seva banda, l’associació de veïns de Can Rial veu bé que Mas d’en Gall tingui prioritat en quant a les obres més urgents, que suposaran una despesa de mig milió d’euros enfront del cost global de tot el Pla, que és de cinc milions. Carles Batlles, president de l’associació de veïns de Can Rial, ha demanat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “el Pla realment s’apliqui i no es quedi als calaixos; que l’esforç i el compromís de l’ajuntament es materialitzi”.

El projecte de millores urgents parteix d’un Pla Director elaborat per la Diputació de Barcelona, que ha realitzat un inventari de tots els pous de registre i de les canonades de la xarxa, amb una descripció de les seves característiques i del seu estat de conservació. S’ha estudiat el funcionament del clavegueram, tant per temps sec com de pluja, i s’han fet propostes de millora.

Les actuacions previstes defineixen les connexions a la xarxa, incloent la construcció d’estacions de bombament i la substitució de trams de col·lectors per altres de diàmetre superior. Contemplen també el desdoblament de la xarxa en pluvials i residuals, per tal de millorar la capacitat de drenatge en episodis de pluja.

Vista del barri de Mas d'en Gall