Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 19/10/2019
Traducció automàtica

Gegants

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Alcaldia, Govern Obert, Participació Ciutadana Dijous, 14 de desembre de 2017

Eduard Rivas comparteix l'experiència d'Esparreguera en processos participatius

L'alcade d'Esparreguera ha participat a Estrasburg en les jornades organitzades per l'Institut National des Études Territoriales (INET) per explicar les experiències del nostre municipi en polítiques de transparència, participació ciutadana i bon govern

Compartir les experiències en els processos de participació ciutadana i govern obert dutes a terme a Esparreguera i copsar bones pràctiques d’altres ciutats europees. Amb aquests objectius va participar ahir a Estrasburg, França, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, a les jornades sobre bon govern i participació ciutadana organitzades per l’Institut National des Études Territoriales (INET).

En el marc d’aquestes jornades, titulades “La population aux cotés des pouvoirs locaux dans l’action publique: expériences européennes” (La ciutadania al costat dels governs locals en la gestió pública: experiències europees), Eduard Rivas va exposar l’experiència del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2016-2019 d’Esparreguera, el Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) Esparreguera Educa i els pressupostos participatius de 2018.

En la seva ponència, l'alcalde d'Esparreguera va apuntar també la necessitat de definir i regular l'espai de trobada entre l'administració i la ciutadania per a gestionar el bé comú. Per Eduard Rivas, "la participació ciutadana no ha de centrar-se exclusivament en fer propostes i manifestar opinions sobre l'acció de les administracions per part de la ciutadania sinó que ha de permetre la implicació plena de les persones en la vida política i la corresponsabilitat entre els ciutadans i les ciutadanes a l'hora de gestionar el bé comú".

Aquestes jornades sobre participació ciutadana anaven dirigides a funcionaris i càrrecs electes locals i hi han participat representants de consistoris de diferents països d’Europa. La presència d’Eduard Rivas respon al fet que l’alcalde d’Esparreguera és membre del comitè executiu de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), organització convidada a la trobada per l’Institut National des Études Territoriales (INET) francès.


Documentació a descarregar

A continuació podeu descarregar la documentació relacionada amb aquesta notícia:

L'alcalde Eduard Rivas comparteix a Estarsburg l'experiència d'Esparreguera en processos participatius. Foto:@olivierterrien

Assistents a la ponència de l'alcalde Eduard Rivas sobre processos participatius. Foto:@olivierterrien