Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dissabte 25/01/2020
Traducció automàtica

Font i campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública Dimarts, 19 de desembre de 2017

Esparreguera acull aquest dimecres una marató de donació de sang

L’Associació de Donants de Sang del Baix Llobregat organitza dimecres entre les 10 del matí i les 9 de la nit a la Biblioteca Municipal L’Ateneu una jornada extraordinària de recollida, amb el lema “Per Nadal, l’amic invisible ets tu!”

Segons el Banc de Sang i Teixits, les reserves de sang baixen un 25% durant les festes de Nadal, essent el període més crític de l’any, juntament amb el mes d’agost, quan les donacions disminueixen de manera important. S’ha de tenir en compte que la sang caduca (les plaquetes ho fan en només cinc dies) i que, per tant, cal que les reserves es nodreixin de manera continuada.

Adelina Llopart, responsable del Banc de Sang i Teixits a Esparreguera, assegura que “actualment les reserves de sang estan en paràmetres correctes, però ha sorgit la possibilitat d’organitzar aquesta marató. L’amplitud horària fa que els ciutadans puguin planificar millor el moment d’acostar-se i, a tot això, s’afegeix l’espai, que és un marc ideal: la Biblioteca Municipal L’Ateneu”.

Per poder donar sang cal ser major d’edat, pesar més de 50 quilos i, en cas de ser dona, no estar embarassada. També cal respectar el descans de dos mesos després de la darrera donació, tenint en compte que els homes poden donar sang quatre vegades l’any i les dones, tres.

Imatge d'una jornada de donació de sang