Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 21/11/2019
Traducció automàtica

Detall Campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Alcaldia, Govern Obert Dimarts, 19 de desembre de 2017

L’ajuntament clou les obres iniciades aquest estiu a l’edifici consistorial

Les obres han tingut un cost de 131.000 € i han afectat la primera i la segona planta de la casa de la vila, on s'ha renovat completament la sala de plens per a fer-la més accessible i tecnològicament equipada

La renovació de la sala de plens ha culminat aquest mes de desembre un seguit d’obres i millores a la casa consistorial que han tingut com a denominador comú la reagrupació de serveis i la modernització de les instal·lacions per a donar un millor servei a la ciutadania. Les obres, que es van iniciar el passat mes de juliol, han tingut un cost total de 131.000 € i han afectat principalment la primera i la segona planta de la casa de la vila.

En relació a la reforma de la casa de la vila, l’alcalde Eduard Rivas ha destacat que “la inversió destinada no arriba al 3% de les inversions aprovades el passat mes de juny i es considerava necessària per a donar un millor servei a la ciutadania”. Rivas ha subratllat que “el criteri de les diferents actuacions ha estat el d’afavorir el treball transversal i la col·laboració així com fer més accessible l’administració als ciutadans, tenint en compte que la nova sala de plens ara ha esdevingut un auditori on fer presentacions públiques”.

Les actuacions a la primera planta de l’edifici han consistit en ampliar les dependències dedicades al departaments de Secretaria i Intervenció, habilitar el despatx de Comunicació i reformar els lavabos. Al departament d’intervenció s’hi ha donat lloc a dos nous despatxos, un d’ells el del tresorer de l’Ajuntament, habilitat nacional que es va incorporar el passat mes de juny al consistori.

Les obres a la primera planta de l’Ajuntament també han consistit en reformar les oficines del departament de Secretaria, on s’ha ampliat l’espai disponible després tirar a terra diferents envans i aprofitar espai anteriorment dedicat a passadís i despatxos desocupats. En el nou espai s’hi han disposat nous despatxos, un d’ells el que passarà a ocupar el Cap de Servei de Secretaria i Planificació.

La segona planta de la casa de la vila ha estat pràcticament renovada en la seva totalitat. L’actuació més important correspon a la sala de plens, que ha canviat la seva fisonomia completament per a fer-se accessible i adaptada a les noves tecnologies. La nova sala de plens incorpora nou mobiliari, nova il·luminació i presenta l’emblema actual de l’Ajuntament, en substitució de l’anterior, que datava del 1973. A més, s’ha equipat amb dos pantalles de televisió que permeten simultaniejar projeccions orientades a la zona de regidors i a la zona de públic.

Les obres a la segona planta han permès reagrupar diferents serveis de l’àrea de Territori que anteriorment estaven separades i ubicades a diferents indrets de l’Ajuntament. Després de tirar a terra un envà i aconseguir ampliar el despatx dedicat a medi ambient s’hi ha encabit en el mateix espai els serveis de salut pública i mobilitat, tots ells depenents de l’àrea de Territori i Sostenibilitat.

La intervenció en les instal·lacions de l’edifici consistorial clouran properament amb alguns canvis en els despatxos situats a la planta zero, on, com en la resta d’actuacions, s’aplicarà un criteri d’eficàcia, transversalitat, proximitat i transparència per a redistribuir els despatxos destinats a les regidories i els serveis municipals.

Nova sala de plens de l'Ajuntament