Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 10/07/2020
Traducció automàtica

OAC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Hisenda, Política Dijous, 21 de desembre de 2017

L’ajuntament d’Esparreguera aprova el pressupost de 2018

El pressupost de 2018, de 22,2 milions d’euros, es va aprovar ahir gràcies al suport que varen donar al govern municipal (PSC+ICV) els dos regidors de Ciutadans i el del Partit Popular. La resta de l’oposició, formada per CUP, PDeCAT i Esquerra Republicana, va votar en contra

El pressupost de 2018 és el tercer que el govern municipal aconsegueix aprovar, tot i estar en minoria, i ho ha fet amb diferents correlacions de forces, de manera que, en algun moment o un altre del mandat, tots els grups municipals han donat suport als comptes. És el que ha destacat l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, en declaracions a l’emissora municipal: “Vull transmetre un missatge de gratitud a tots els grups que ens han donat suport. Hem fet els deures i hem plantejat els comptes sempre abans d’acabar l’any”.

El pressupost de 2018, de 22,2 milions d’euros, és 284.000 euros superior al de 2017, cosa que representa un increment de l’1,29%. Són uns comptes que aposten per la participació ciutadana amb la incorporació de les primeres inversions participatives, que compten amb una partida de 200.000 euros; i per la comunicació municipal, a la qual es dota d’una partida incrementada, que permetrà l’elaboració del Pla Municipal de Comunicació, entre d’altres reptes.

Hi ha importants variacions en l’estructura de despeses, com a conseqüència de l’encàrrec de gestió de la residència de Can Comelles; s’incorpora també una partida de 35.000 euros per adquirir plantes; es dota d’una subvenció nominativa de 3.000 euros a la nova entitat Esparreguera Comerç i, en quant als programes d’atenció social, s’amplia l’àmbit d’aplicació d’ajuts.

Pel que fa als ingressos, la partida més important és la de l’IBI, de 9,3 milions euros, 25.000 més que l’any que tanquem, mentre que l’IAE baixa en 20.000 euros, preveient-se una recaptació de 610.000 euros. Els impostos indirectes recaptats es preveu que siguin de 70.000 euros i les taxes i preus públics de 5,8 milions euros, augmentant un 2,99+%. D'altra part, en quant a les transferències corrents, de 6,9 milions euros, 4,6 són aportats per l’estat, 1,7 milions pel govern autonòmic i 355.000 per les entitats locals.

En l’àmbit de les despeses, destaca la reducció en gairebé un 11% del capítol 1, de Personal, que es queda en 10 milions d’euros, com a conseqüència directa de l’encomana de gestió de la residència de Can Comelles a Sumar Acció Social. D'altra banda, el capítol de despesa de Bens, Serveis i Transferències corrents ascendeix a 10,7 milions d’euros i s’apuja un 19,18%, justament per aquest fet, com també per les aportacions a la Fundació per la Inserció Laboral (FIL). Finalment, La despesa financera serà de 121.000 euros i l’endeutament a què es preveu arribar a finals de 2018 és d’1,3 milions d’euros.


Altres qüestions de l’ordre del dia 
També ahir el ple va aprovar per unanimitat acceptar l’ampliació de places públiques que la Generalitat ha atorgat a la residència de Can Comelles: 16 places més a la residència assistida, que es sumen a les 57 que ja tenia subvencionades; i 5 places més al centre de dia, que es sumen a les 15 anteriors, cosa que fa que aquest servei sigui completament subvencionat i públic.

I, tot i les crítiques que alguns grups varen fer sobre la qualitat del servei de bus urbà que la companyia Monbús presta a la nostra vila, es va aprovar el conveni per l’exercici 2017 amb els vots a favor de PSC, ICV, PDeCAT i PP, l’abstenció d’ERC i el vot en contra de la CUP i Ciutadans.


Informació relacionada

Informació sobre el Pressupost 2018

Imatge del ple municipal, que per primer cop s'ha desenvolupat a la Sala de Plens remodelada