Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 18/02/2020
Traducció automàtica

Font i campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Mobilitat Dimarts, 2 de gener de 2018

La Cavalcada de Reis suposarà afectacions de trànsit i aparcament

Tot està preparat per fer possible la nit més màgica de l’any, divendres a la nit, amb l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient. Un gran esdeveniment que comportarà importants afectacions per al trànsit i l’aparcament

El dispositiu que ha preparat la policia local suposarà el tall de l’Avinguda de Francesc Macià i restriccions a l’Avinguda de Francesc Marimon des de les sis de la tarda fins a les vuit, aproximadament. Pel que fa a l’aparcament, les restriccions tindran lloc a partir de divendres a les dues del migdia.

Tomàs Penalva, sergent de la Policia Local, ha explicat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “és un dels actes que es fan anualment a Esparreguera que segurament implica problemàtiques més intenses per la mobilitat. Per això hem establert uns protocols d’actuació, que impliquen una senyalització intensiva dels espais afectats”. Des d’avui mateix ja es poden veure uns trípodes que informen sobre les restriccions que tenen a veure amb l’aparcament.

La Cavalcada passarà per un total de tretze carrers i tres places, però les afectacions seran més intenses en alguns indrets que en altres. “A l’avinguda Francesc Macià no enretirarem cotxes, perquè l’ample de la via permet el pas de la comitiva sense dificultats. En canvi, es absolutament necessari fer-ho en els carrers més estrets”, ha dit Tomàs Penalva.

Pel que fa als talls de trànsit, es produiran des de mitja hora abans de l’inici de la cavalcada, a partir de les sis de la tarda. Els carrers s’aniran reobrint a mesura que la cavalcada vagi passant i l’afluència de públic minvi.

El recorregut, que començarà a dos quarts de set de la tarda a la Plaça de Santa Eulàlia, serà el següent: Carrer Montserrat, Plaça de Sant Magí, Carrer d’Orenci Valls, Avinguda de Francesc Macià, carrers Taquígraf Garriga i dels Arbres, la Plaça de la Constitució, els carrers de Baix, Sant Joan, Sant Miquel, Font del Vidal, Barcelona, de la Guardiola i dels Cavallers, la Plaça de l’Ajuntament i el Carrer Gran, per desembocar finalment en la Plaça de Santa Eulàlia. En total, es calcula que la durada de l’acte serà de dues hores.

La Policia Local calcula en 10.000 persones el públic que pot arribar a aplegar la cavalcada de Reis, segons l’experiència acumulada dels darrers anys. Tenint en compte les dimensions, el cos demana a tots els ciutadans que minimitzin la utilització dels vehicles dins l’espai d’afectació.


Efectes sobre el transport públic
En quant al bus urbà, per les expedicions de les 18.05, 19.10 i 20.15 només es faran les parades de la Rotonda de la Plana, Can Rial i Mas d’en Gall, d’anada i tornada. La resta quedaran anul·lades en la franja horària afectada.

A les expedicions de Monbus de les línies Esparreguera-Martorell i Esparreguera–Barcelona, el carril existent davant del supermercat Mercadona substituirà les parades de l’Avinguda Francesc Marimon i la rotonda de la Plana substituirà les parades de l’Ateneu. Es manté sense canvis la parada de la rotonda de Can Comelles.

També en el servei Esparreguera-Olesa, d’anada i tornada, el carril existent davant del supermercat Mercadona substituirà les parades de l’Avinguda Francesc Marimon.

Cavalcada de Reis d'Esparreguera