Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 13/07/2020
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Biblioteca Municipal L'Ateneu, Cultura i Festes Dimecres, 3 de gener de 2018

La Biblioteca Municipal l’Ateneu publica el seu Pla d’Acció 2018

L’equipament assenyala la manca d’aparcament gratuït i de senyalització com les seves principals debilitats. La llista de fortaleses és llarga, destacant la ubicació i el personal

El pla d’acció 2018 que la Biblioteca Municipal l’Ateneu acaba de presentar conté totes les accions concretes que l’equipament preveu dur a terme durant l’any que acaba de començar. El pla, que fa una diagnosi de la situació de la biblioteca i estableix prioritats tenint en compte les necessitats d’Esparreguera, segueix set línies estratègiques: fomentar l’hàbit lector, potenciar l’aprenentatge al llarg de la vida, promoure vincles amb els centres educatius, potenciar l’ús de la col·lecció, promoure l’equipament, vetllar per la qualitat i la millora dels processos i cooperar amb altres biblioteques.

L’anàlisi permet també conèixer quins són els punts forts i febles de la biblioteca municipal, tant des d’una visió externa com interna. En aquest sentit, destaca la manca d’aparcament gratuït a prop o d’una senyalització que permeti trobar fàcilment la instal·lació a qui no la coneix. El pla reclama també un conserge, figura que s’ha cobert amb plans d’ocupació temporals; i destaca que moltes activitats són realitzades per voluntaris, fet que, en alguns casos, pot comportar manca de compromís. També preocupa el gran consum energètic que genera l’edifici, per la qual cosa està previst realitzar una auditoria energètica, amb l’objectiu d’aconseguir la màxima eficiència possible.

La llista de fortaleses, tant internes com externes, és molt llarga, començant per la ubicació de la biblioteca al centre de la vila i la proximitat a molts establiments educatius. Carla Canongia, directora de la biblioteca, ha posat l’accent, en declaracions a Ràdio Esparreguera, sobre “el personal, integrat per sis professionals, cadascú amb la seva parcel·la d’especialització i les seves línies estratègiques. Crec que estem donant el màxim; penseu que obrim 42 hores setmanals”.

Però a més, com a trets destacables, la biblioteca és un centre d’acreditació ACTIC en competències de tecnologies de la informació i la comunicació, ofereix 10 clubs de lectura per diferents edats, permet fer préstec de dispositius i llibres electrònics, acull el programa LECXIT de foment de la lectura per infants de quart de primària, serà de nou Biblioteca D.O. al 2018 i disposa d’una extensa col·lecció local. A tot això, s’afegeix el trasllat al 2017 de l’Arxiu Municipal al mateix edifici, cosa que ha permès establir sinèrgies i col·laboracions.

Documentació a descarregar

A continuació podeu descarregar la documentació relacionada amb aquesta notícia:

Vista exterior de la biblioteca, que també acull l'Arxiu Municipal