Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 13/12/2018
Traducció automàtica

Parc de la vila

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Urbanisme Dimarts, 9 de gener de 2018

L’inici de les obres de la fase 1 de reforma de La Plana és imminent

Les actuacions començaran a finals del mes de gener o la primera setmana de febrer. Les pliques ja s’han obert i l’adjudicació es podria produir en els propers dies

El pressupost d’execució de l’obra és de gairebé 1,2 milions d’euros i suposa la reurbanització dels carrers Prínceps d’Espanya i Joan XXIII entre Jacinto Benavente i Pintor Fortuny. Una actuació que es farà després que, anteriorment, ja s’haguessin executat les fases 0 i 13.

La fase 1 consistirà en construir una calçada de 3,20 metres amb voreres convencionals elevades i amb una franja d’aparcament en forma de cordó, de dos metres d’ample. L’actual xarxa de sanejament es demolirà i se’n construirà una de nova, que es connectarà amb el col·lector que es va construir, en la fase 0 de les obres, al carrer Pintor Fortuny.

Les voreres tindran una amplada mínima d’un metre i mig i dibuixaran una espècie de queixals que permetran el plantat d’arbres, un cada deu metres o un cada dues parcel·les, de manera que hi hagi dues places d’aparcament entre arbre i arbre. Rogeli de la Cruz, regidor de Serveis Territorials, ha explicat en declaracions a l’emissora municipal que “s’està plantejant la disminució del nombre d’arbres perquè van en detriment de les places d’aparcament. Tot i així es perdran estacionaments, perquè els arbres ja no envairan la vorera com fins ara”.

Les xarxes d’enllumenat i de telefonia es soterraran i, en el primer cas, això podrà comportar per als propietaris obres addicionals per fer arribar el subministrament elèctric fins a l’habitatge. És el cas dels domicilis on els comptadors no estan instal·lats a les façanes, sinó a dins mateix de les cases.

Per tal de minimitzar les afectacions sobre el trànsit i l’aparcament, les obres es duran a terme per fases, de manera que els dos carrers, Prínceps d’Espanya i Joan XXIII, no estiguin simultàniament afectats.

Amb un termini d’execució de dotze mesos, les obres haurien d’estar acabades durant aquest 2018.

Imatge aèria del barri de La Plana

Imatge del barri de La Plana