Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 13/12/2018
Traducció automàtica

La Passió

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Arxiu Municipal Dimecres, 10 de gener de 2018

L’Arxiu Municipal d’Esparreguera enceta nous projectes aquest 2018

Aquest servei municipal ja porta sis mesos en la seva nova seu al segon soterrani de la Biblioteca Municipal L’Ateneu, una decisió molt positiva i que ha acostat aquest servei a la ciutadania

Mariona Masferrer, regidora de l’Arxiu de l’Ajuntament d’Esparreguera, parla de l’Arxiu com “la memòria històrica d’un poble, ja que és on es guarda tota la documentació que fa referència al nostre poble”. Masferrer assegura que un dels seus objectius és recollir nova documentació, així com continuar amb el cicle de Cinema Local, una tasca que va començar l’Andreu Sitjà i que el primer dilluns de mes a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal L’Ateneu permet veure i escoltar alguna projecció històrica d’Esparreguera.

Una de les novetats d’aquest 2018 és la formació d’un Grup d’Amics de l’Arxiu que ajuden en la tasca d’ordenar la col·lecció local de cartells i programes que es trobava a l’antiga Biblioteca Beat Domènec Castellet i que s'ha donat a l'actual Biblioteca Municipal L'Ateneu. Aquest col·lectiu està format actualment per Joana Llordella, Fermí Osta i Rosa Maria Gomà.

La tercera fita que s’ha marcat la regidoria de l’Arxiu de l’Ajuntament és difondre a partir del proper mes de febrer la història d’Esparreguera, de la mà, entre d’altres, de professors i historiadors locals com Josep Maria Cobos, Josep Ràfols o Gracia Dorel. Mariona Masferrer afegeix que aquestes xerrades del cicle d’Història Local seran els segons dimecres de cada mes a les 7 de la tarda. La regidora de l’Arxiu assegura que la intenció és arribar a públics diversos, tant als joves com a la gent gran.

L'Arxiu Municipal es troba a la Biblioteca Municipal L'Ateneu