Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 08/07/2020
Traducció automàtica

Can Comelles

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Govern Obert, Participació Ciutadana Divendres, 12 de gener de 2018

Esparreguera, a punt d’iniciar el procés de pressupostos participatius

A partir del 3 de febrer la ciutadania podrà presentar propostes d’inversió que suposin una millora en l’espai públic o en els equipaments municipals. La pròpia ciutadania decidirà col·lectivament quines de les actuacions es duran a terme per un valor de 200.000€

Dissabte 3 de febrer es donarà el tret de sortida als primers pressupostos participatius d’Esparreguera. Serà en el marc d’una jornada informativa que tindrà lloc a Can Pasqual i que servirà per explicar les fases del procés, el calendari d’execució, els àmbits d’actuació, i les eines i canals per participar activament presentant propostes i prenent part en la votació d’aquestes. Tota aquesta informació estarà permanentment disponible al web decideix.esparreguera.cat, que serà la plataforma on caldrà presentar les propostes d’inversió i fer la votació.

A partir del mateix dia 3 de febrer la ciutadania podrà presentar les seves propostes per via telemàtica, tot i que de manera excepcional es podran presentar presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana. Les propostes podran ser presentades per qualsevol persona, entitat o empresa vinculada a Esparreguera. Es podran presentar tantes com es vulgui tenint en compte que cap proposta no podrà superar en cap cas el llindar dels 40.000 € (IVA no inclòs).

Sobre el procés de pressupostos participatius 2018 la regidora de Govern Obert, Maria Mas, va avançar recentment a Ràdio Esparreguera que "és la primera experiència d’aquest tipus que es farà a la vila i, per tant, ens la prendrem com un projecte pilot de cara a instaurar la cultura de la deliberació col·lectiva dins la nostra ciutadania". Com a antecedent, ara fa un any es va portar a terme el Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) Esparreguera Educa també en format de procés participatiu però en el marc dels pressupostos municipals la d’aquest 2018 serà la primera experiència al municipi.

Les propostes d’inversió hauran de suposar una millora en l’espai públic o en els equipaments municipals, com ara l’adquisició d'elements de mobiliari urbà, millores en l’àmbit de les noves tecnologies o millores en equipaments, voreres i vials, enllumenat, senyalització viària, parcs, jardins o clavegueram del municipi. El període de presentació de propostes serà de quatre setmanes i finalitzarà el 5 de març de 2018.

Les propostes presentades seran valorades tècnicament. Una comissió tècnica comprovarà l’acompliment dels criteris fixats a les bases i la viabilitat tècnica de les propostes aportades. Les inversions han de ser de competència municipal, tècnicament viables, i pressupostàriament assumibles. Les propostes d'inversió que siguin informades favorablement passaran a la fase de votació final, que tindrà lloc entre el 10 i el 24 de maig a través de la plataforma decideix.esparreguera.cat.

Durant tot el procés participatiu l'Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) estarà a disposició de tota la ciutadania com a punt d’informació i participació presencial. Des del 3 de febrer fins al 31 de maig, de dilluns a divendres en horari d’atenció al públic, l’OAC oferirà qualsevol informació relacionada amb el procés de pressupostos participatius i facilitarà la participació tant en l’àmbit de presentació de propostes com en la votació. Addicionalment, en el marc de la festa major d'hivern, s'ubicarà un punt d'informació a la plaça de l'Ajuntament per informar a la ciutadania sobre el procés participatiu i com prendre-hi part.

Esparreguera inicia el 3 de febrer el seu primer procés de pressupostos participatius