Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 18/02/2020
Traducció automàtica

Parc de la vila

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Mobilitat, Policia Local Dimecres, 17 de gener de 2018

Stop Accidentes i l'Ajuntament consciencien sobre seguretat viària

L’associació ha editat un calendari, amb treballs fets per alumnes de quart de primària de vàries escoles d’Esparreguera. L'objectiu del programa és educar els infants per tal de fer arribar determinats valors a les seves famílies

Per quart any consecutiu, l’associació Stop Accidentes i l’ajuntament d’Esparreguera col·laboren per conscienciar sobre la seguretat viària. I ho fan de manera indirecta, treballant amb els infants de quart de primària i confiant que podran transmetre als seus progenitors els consells per reduir els accidents. Laura Duró, psicòloga de Stop Accidentes, ha explicat en declaracions a Ràdio esparreguera que “en aquestes etapes els alumnes inicien comportaments autònoms com a vianants, passatgers o fins i tot conductors, de les seves bicicletes i patinets. Intervenint en aquest col·lectiu, aconseguim que els infants transmetin a les seves famílies ell valors que han aprés. Si el missatge procedeix dels fills, creiem que té més efecte a nivell de conscienciació”.

El projecte s’anomena “Avis, papis... ara us educo jo” i, per fer-lo possible, Stop Accidentes col·labora amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, la Policia Local de Sant Cugat del Vallés i la Policia Local d’Esparreguera i compta amb el patrocini de la Dirección General de Tráfico, els ajuntaments d’Esparreguera i Barcelona i el Servei Català de Trànsit.

Un dels treballs en què es materialitza aquesta feina de conscienciació és una sèrie de dibuixos i redaccions dels alumnes, que concursen per formar part d’un calendari. Ja s’ha editat i distribuït el de 2018, entre els 250 infants que han participat i, en el cas d’Esparreguera, hi podem veure els treballs d’Irene Muñoz de l’escola Les Roques Blaves, Eric Juanpere del centre Pau Vila, Berta Mestre de l’escola Estel, Àlex Fernández del Mare de Déu de la Muntanya, Laia Blanco Carmona del Taquígraf Garriga i Nerea Romero de l’escola Montserrat.

Stop Accidentes és una associació d’ajuda i orientació als afectats per accidents de trànsit que té com a missió promoure un canvi cultural sobre la seguretat vial i els accidents de trànsit i que vol conscienciar les institucions i la societat en general per a reduir la violència vial i els seus efectes i per impulsar actuacions per a aconseguir una mobilitat sostenible i segura.

La campanya s'ha dut a terme a les diferents escoles de primària d'Esparreguera